Didim Ticaret Odası’ndan Afrika’ya Yardım Eli

Didim Ticaret Odası Başkanı Ufuk Döver, oda üyelerini TOBB ve Diyanet İşleri Başkanlığı’nca düzenlenen Afrika’ya yardım kampanyasına katılım çağrısı yaptı.

Didim Ticaret Odası’ndan Afrika’ya Yardım Eli
Afrika`da yaşanan insanlık dramının yaralarının bir nebze olsun sarılabilmesi için Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) önderliğinde yardım kampanyası başlatıldı. Son 60 yılın en büyük kuraklığının yaşandığı Somali, Etiyopya, Kenya, Eritre, Tanzanya, Uganda ve Buruni`de insanların açlık tehlikesi ile karşı karşıya olduğunu belirten Didim Ticaret Odası Başkanı Ufuk Döver yaşanan insanlık dramına duyarsız kalmanın bir insanlık ayıbı olduğunu belirterek, TOBB`un önderliğinde başlatılan yardım kampanyasına başta oda ve borsa üyeleri ile birlikte tüm duyarlı vatandaşların katılması gerektiğini belirtti.

Afrika’da 40 milyonun üzerinde insanın, özellikle çocukların, kuraklığında etkisiyle kronik açlık tehlikesi ile karşı karşıya olduğunu vurgulayan Başkan Ufuk Döver “Afrika`da yaşamaya çalışan insanlara bu zor günlerinde yardım etmemiz boynumuz borcudur. Yardımlaşma ve dayanışma duygusunun yoğun olarak yaşandığı bu mübarek Ramazan ayında, Afrika`ya oda olarak hem üyelerimizle hem de isteyen vatandaşlarımızca yardım elinin uzatılması gerekmektedir. TOBB olarak, Türkiye İş Bankası TOBB Şubesi nezdindeki ‘TOBB - Afrika Açlık Felaketi Yardım Hesabı` adı altında 4375-333 numaralı TL hesaba (IBAN numarası TR88 0006 4000 0014 3750 0003 33) üyelerimiz ve hayırsever vatandaşlarımız yardımlarını 1 ay süre ile yatırabileceklerdir. Burada toplanan bağış tutarları Ankara Valiliğinin denetiminde Diyanet İşleri Başkanlığının hesabına aktarılacaktır” dedi.
Kaynak: İHA