Sakarya`dan 150 Ton Un Somali`ye Gönderildi

Sakarya`nın Akyazı ilçesinde İHH tarafından organize edilen yardım projesi kapsamında, Somali`ye 7 TIR`ın taşıdığı 150 ton un gönderildi.

Sakarya`dan 150 Ton Un Somali`ye Gönderildi
Doğu Afrika`da yaşanan açlık dramına Akyazı halkı sessiz kalmadı. Mazlum-Der ve İHH İnsani Yardım Vakfı Akyazı şubelerinin başlattığı çalışma kapsamında ilçede toplanan paralar ve yardımla 150 ton un Somali`ye gönderildi. Ramazan ayı ile birlikte başlatılan kampanyaya ilgi gösteren ilçe sakinleri, Somalili kardeşlerini unutmadı. İlçe merkezindeki Süleyman Paşa Camii önünde kurulan yardım çadırında toplanan paralar ile çığ gibi büyüyen gıda yardımı Ramazan`ın 10. gününde 7 TIR`lık dev bir filoya dönüştü. Gazi Süleyman Paşa Camii önünde düzenlenen törenle TIR`lar Somali`ye doğru yola çıktı.

Sakarya İHH Şubesi Başkanı Ruhi, yaptığı konuşmada,"Vakfımız 70 il ve 70 ülkede çalışmaları sürdürüyor. Şimdiye kadar mazlumun ve muhtacın yanında olan İHH, açlıkla mücadele eden Somali halkına toplanan yardımları ulaştırıyor. Şimdiye kadar orada 340 su kuyusu açtık 50 kuyunun da inşaatı sürüyor. 7 TIT ve 1 kamyondan oluşan 175 tonluk yardımlarınız buradan İstanbul`a. İstanbul`dan mersine hareket edecek oradan da 18 gün sürecek yolculuktan sonra Somali halkına ulaştırılacak" dedi.

Akyazı Müftüsü Mehmet Şenokur tarafından yapılan duaların ardından TIR`lar İstanbul`dan hareket eden kafileye katılmak için yola çıktı. Kafileyi uğurlamak için eski Sakarya milletvekili Recep Yıldırım, AK Parti ilçe Başkanı Nail Kahveci, AK Parti Akyazı İlçe Kadın Kolları Başkanı Ayşe Yılmaz, Mazlum Der ve İHH Akyazı temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Kaynak: İHA