Odalardan Btü’Ye Akademik Destek

Bursa İnşaat Mühendisleri Odası Bursa Şube Necati Şahin, Mimarlar Odası Bursa Şube Başkanı Nizamettin Kaya, Şehir Plancıları Odası Bursa Şube Başkanı Füsun Uyanık, Jeoloji Mühendisleri Güney Marmara Şube Başkanı Mustafa Arık, Bursa Teknik Üniversitesi Rektörü Prof.

Bursa İnşaat Mühendisleri Odası Bursa Şube Necati Şahin, Mimarlar Odası Bursa Şube Başkanı Nizamettin Kaya, Şehir Plancıları Odası Bursa Şube Başkanı Füsun Uyanık, Jeoloji Mühendisleri Güney Marmara Şube Başkanı Mustafa Arık, Bursa Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Sürmen’i ziyaret etti. Ziyarette başkanlar, BTÜ’nün kampus yeri konusunda çözümler önerdi.

Bursa Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Sürmen, üniversitenin kurulacağı yerle ilgili önerilen araziler arasında en uygun olanın Kestel’de bulunan ancak orman vasfı konumunda olan Çataltepe’nin olduğunu hatırlattı.

İnşaat Mühendisler Odası Bursa Şubesi Başkanı Necati Şahin de, BTÜ’nün yerinin 1/100 bin planlama çalışmaları ve ulaşım planlaması bütünlüğünde kararlaştırılması gerektiğini belirtti. Şahin, bu süreçte verilecek kararların doğru olacağını ve üniversitenin kent ile bütünleşik olacağını dile getirdi.

Mimarlar Odası Bursa Şube Başkanı Nizamettin Kaya ise, BTÜ’nün kurulması aşamasında ortaya çıkacak sonuç ve önerilerin değerlendirilmesi bakımından yapılan toplantının son derece yararlı olduğunu söyledi.

ARIK: KESTEL VE DOĞANBEY JEOLOJİK AÇIDAN SON DERECE UYGUN

Jeoloji Mühendisleri Güney Marmara Şube Başkanı Mustafa Arık da, akademik odalar olarak BTÜ’nün kurulması noktasında her türlü yardım ve desteğe hazır olduklarını vurguladı.

Üniversite’nin kurulması hususunda önerilen 4 nokta için hazırlanan raporu incelediklerini aktaran Arık, Kestel Çataltepe ile Nilüfer Doğanköy bölgelerinin uygun olduğu görüşünü Rektör Ali Sürmen’e iletti. Şehir Plancıları Odası Bursa Şube Başkanı Füsun Uyanık da, sivil toplum kuruluşları ve akademik odalar olarak BTÜ’nün kurulmasına sonuna kadar destek olmaya hazır olduklarını yineledi.

REKTÖR SÜRMEN: BTÜ’NÜN KAMPÜSÜ İÇİN ÖN GÖRÜLEN 4 YER VAR

Yer konusunda hazırlanan raporları sunan BTÜ Rektörü Prof. Dr. Ali Sürmen ise, bugüne kadar alternatifler arasında 4 yerin olduğunu belirterek; “Bunlardan ikisi Samanlı bölgesinde, biri Kestel Çataltepe Mevkii’nde diğerleri ise Osmangazi’deki Altınova ve Nilüfer’deki Doğanköy.” dedi.

Araziler arasında en uygun olanın Kestel’de bulunan ancak orman vasfı konumunda ki Çataltepe’nin olduğunu hatırlatan Sürmen, “Burasının orman vasfından çıkarılarak üniversiteye tahsis edilmesinin ardından kampüsün buraya yapılmasının önünde hiçbir engel kalmayacak.” şeklinde sözlerini tamamladı.