Kesik Bacak Davasında Savcıdan Müebbet Hapis Talebi

Bursa‘da, 25 yaşındaki kızın cesedini parçalara ayırıp çöp konteynırına attığı iddia edilen şahısla ilgili mütalaasını veren savcı müebbet hapis istedi.

Bursa‘da, 25 yaşındaki kızın cesedini parçalara ayırıp çöp konteynırına attığı iddia edilen şahısla ilgili mütalaasını veren savcı müebbet hapis istedi.

    Sevgi Taşkın‘ın cesedini parçalara ayırıp çöp konteynırına atmakla suçlanan sanık B.K.’nın yargılanmasına Bursa 1. Ağır Ceza Mahkemesi‘nde devam edildi. ‘Adam öldürmek‘ suçundan yargılanan B.K., duruşma için tutuklu bulunduğu Balıkesir’den getirildi. Sanığın anne ve babası, şahit olarak mahkemeye verdikleri bilgide Sevgi Taşkın’ın zaman kendi vücudunu keserek zarar verdiğini ve geçimsiz olduğunu söyledi.

    Sevgi Taşkın’ın küçük kızının bakıcılığını yapan İ.Ç. de mahkemeye şu bilgileri verdi: “Sevgi‘nin çocuğunun yaş günü vardı. Yaş gününe gelmedi. Ertesi gün Sevgi‘nin cep telefonundan eşime, ‘B.K.‘den ayrıldım. Erdek‘teyim. 15 gün sonra dönüp Sanem‘i alıp Balıkesir‘e ailemin yanına gideceğim‘ şeklinde mesaj geldi. Daha sonra B.K.‘nın işlettiği restorana gittiğimde çocuğun ihtiyaçlarının olduğunu söyledim. ‘Biraz bekle, çıkıp gelir‘ dedi. Sevgi alkol alırdı ama hiç saldırgan bir halini görmedim.”

    Duruşmaya müşteki olarak katılan Sevgi Taşkın‘ın annesi N.B. ise B.K.’ya yakınlarının da yardım ettiğini savundu.

    Mütalaasını veren savcı, B.K.‘nin, "adam öldürmek" suçundan müebbet hapis cezasına çarptırılmasını talep etti.

Mahkeme, davayı karar için ileri bir tarihe erteledi.