Beylikdüzü‘nde Deniz Suyu Temiz Çıktı

Beylikdüzü Gürpınar sahilinden alınan deniz suyu numuneleri temiz çıktı.

İl Sağlık Müdürlüğü ve Beylikdüzü Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğünün ortak çalışmasıyla 15 gün boyunca deniz suyundan periyodik olarak alınan numuneler üzerinde ölçümler yapıldı. Yüzme Suyu Kalite Yönetmeliğine göre; ölçümlerde fekal koliform, toplam koliform ve fekal streptokok parametreleri, referans değerler aralığında çıktı. Gürpınar sahilinin tolan koliform değerleri, "20.05.2011‘de 560, 06.06.2011‘de 960, 16.06.2011‘de 640, 30.06.2011‘de 480" şeklinde sıralandı. Yetkililer, 100

mililitre suda toplam koliformun binin altında olmasının, denize girilebileceği anlamına geldiğini dile getirdi.

Deniz suyu kirlilik ölçümlerinin temmuz ayı sonuçlarının temiz çıkması, yazın sıcağında denize girerek serinleyen ilçe sakinlerinin yüzünü güldürdü.

Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun, İstanbul‘un en güzel sahillerinin Beylikdüzü‘nde olduğunu her defasında dile getirdiklerini, deniz suyunun temiz çıkmasının da sevindirici olduğunu ifade etti.

Beylikdüzü‘nde yaşayan vatandaşların sahillerden ve denizden en iyi şekilde faydalanabilmesi için birçok projeyi hayata geçirdiklerini belirten Uzun, dere ıslah çalışmaları, kolektör, sahil düzenlemeleri, modern iki halk plajı gibi projelerin tamamlanmasının ardından güzelliği ve temizliği ile Beylikdüzü sahillerinin en önemli cazibe merkezi haline geleceğini kaydetti.

Kaynak: İHA