Sigorta Acenteliği Uygunluk Belgeleri Verildi

Kayseri Ticaret Odası (KTO) sigortacılık birimi tarafından, sigorta şirketlerine ‘Sigorta Acenteliği Uygunluk Belgeleri’, düzenlenen törenle sahiplerine verildi.

Sigorta Acenteliği Uygunluk Belgeleri Verildi
Pastırmacılar Parkı’nda düzenlenen sertifika törenine, KTO yönetim kurulu üyeleri ve sigorta şirketleri temsilcileri katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından törenin açılış konuşmasını yapan KTO Başkan Yardımcısı Mustafa Erçalık, sigortacılığın günümüzde geldiği noktalar hakkında konuştu. Erçalık, son zamanlarda iç ve dış piyasalarda sıcak fon yaratma işlevinin yanı sıra ülkelerin gelişmişlik düzeylerinin belirlenmesinde önemli bir yere sahip olan sigorta işlemlerinden bahsederek, KTO olarak sigorta biriminin çalışmaları hakkında bilgiler verdi.

Erçalık’ın konuşmasının ardından, sigorta acenteliği uygunluk belge töreni, sigorta şirketi sahiplerine sertifikalarının verilmesiyle son buldu.

KTO sigortacılık birimi tarafından yürütülen bu uygulamayla sigorta işlemlerinde kayıt dışılığın önüne geçmek amaçlanıyor.

Kaynak: İHA