Abd Destekli İngilizce Ve Kültür Kampı Sona Erdi

İnönü Üniversitesi Üstün Yetenekliler Araştırma ve Uygulama Merkezi bünyesinde kurulan İnönü Çocuk Üniversitesi İngilizce ve Kültür Kampı sona erdi.

Abd Destekli İngilizce Ve Kültür Kampı Sona Erdi
Turgut Özal Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen kapanış programına, İnönü Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süheyla Ünal, ABD Büyükelçiliği Eğitim Ataşesi Dr. Bradley Horn, İnönü Çocuk Üniversitesi Müdürü Hikmet Geçkil, öğretim üyeleri, öğrenciler ve aileleri katıldı.

İnönü Çocuk Üniversitesi ile ABD Büyükelçiliğinin ortaklaşa düzenlediği İngilizce ve Kültür Kampı‘nın kapanış programı, kamp öğrencileri tarafından İngilizce şarkılar eşliğinde canlandırılan beysbol oyunu ile başladı. Büyük bir beğeni ile izlenen beysbol oyunu sonrasında konuşan İnönü Çocuk Üniversitesi Müdürü Prof. Dr. Hikmet Geçkil, bir hafta süren İngilizce ve Kültür Kampı‘nın öğrencilere önemli kazanımlarının olduğunu belirterek, bu tür kampların aratarak devam ettirileceğini söyledi.

ABD Büyükelçiliği Eğitim Ataşesi Dr. Bradley Horn ise düzenlenen kampın Türkiye ve ABD arasındaki sıcak ilişkileri daha da güçlendirdiğini vurgulayarak, aynı amaçlar doğrultusunda düzenlenecek bir kampla Türk kültürünün de ABD‘de tanıtılmasını sağlamak için girişimlerde bulunacağını ifade etti.

"Çağımız bilgi çağı. Ülke olarak da, birey olarak da bilgi üreterek ayakta kalabileceğimiz çağ” diyen İnönü Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süheyla Ünal, “Bu sebeple üniversite olarak en iyi yatırımın insana yapılan yatırım olduğunun bilinciyle geleceğimizi kuracak olan çocuklarımızın bu bilinç ve kapasite ile yetişmesini önemsiyoruz. İnönü Çocuk Üniversitesi ile düzenlediğimiz etkinliklerle bunu gerçekleştirmeye çalışıyoruz" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından kamp süresince öğrendikleri bilgi ve becerilerini İngilizce şarkılar söyleyerek, çeşitli gösterilerle sergileyen öğrencilere kampa katılım sertifikası da verildi.

Kaynak: İHA