"Aile Yapısına Önem Veren Devletler Uzun Ömürlü Oluyor"

Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Ramazan Ayvallı, Osmanlı Devleti‘nin aile yapısının çok sağlam olduğu için uzun süre ayakta kaldığını söyledi.

Samsun‘da İlim Yayma ve Eğitim Vakfı‘nda katıldığı bir düğün merasiminde davetlilere konferans veren Prof. Dr. Ramazan Ayvallı, aile yapısına önem veren devletlerin uzun ömürlü olduğunu belirtti. Osmanlı Devleti‘nin de aile yapısına çok önem verdiğinin altını çizen Ayvallı, "İyi ailelerin, iyi cemiyetlerin teşkil ettiği devletler uzun ömürlü olur. Karahanlılar, Gazneliler, Timuroğlulları, Selçuklular ve Osmanlıların aile yapısı çok sağlamdı. Bu sebeple yeryüzüne asırlarca hakim oldular" diye konuştu.

Osmanlı Devleti‘nin 322 sene dünyanın jandarmalığını yaptığını ifade eren Ayvallı, "Bugüne kadar 117 tane Türk devleti kuruldu. Bunların en büyüğü, İslam dinine en büyük hizmeti yapan Osmanlı Devleti. 322 sene dünyanın yegane hakimiydiler. Amerika bile bize vergi veriyordu. Amerika‘nın tarihi boyunca vergi verdikleri tek devlet Osmanlı Devleti. Üç asır boyunca dünyanın jandarması oldu, tek hakim gücü oldu. Ama hiçbir insana zulmetmedi. Hiçbir insanın canına, malına, ırzına göz dikmedi, onların canlarını,

mallarını, ırzlarını korudular, onlar da rahatça yaşadı" şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA