"Kazdağları Şiir Günleri" Programına Ünlü Şairler Katılacak

Balıkesir Yazarlar ve Şairler Derneği (BAYŞAD), 20 Temmuz 2011 Çarşamba günü Balıkesir‘in Edremit ilçesinde "Kazdağları Şiir Günleri" adı altında ilk büyük organizasyonuna imza atacak. Etkinliğe ünlü Şair Cemal Safi de katılacak.

Türkiye‘nin önemli şairleri Cemal Safi ve Ali Akbaş ile eski Türkiye Yazarlar Birliği Genel Başkanı Lütfü Şehsuvaroğlu, Avrasya Yazarlar Birliği Genel Başkanı Yakup Deliömeroğlu ve Türkmenistanlı halk Ozanı A.Rahman Düyeci ile çok sayıda şairin katılacağı programda, Ali Rıza Özdemir, Ali Tunçay, Ayşenur Kaya, Beyhan Tokmak, Dilaver Ayyıldız, Emine Pişiren, Filiz Altıok Durak, İbrahim Oluklu, İsmail Sarıçay, Kadir Bayata, Mehmet Özkan, Mustafa Baydemir, Mustafa Keser, Nazlı Tolun, Nuhuz Olcay Kılıç, Sevgi

Selman, Sezai Kaya, Yaşar Kutlu ve Yusuf Akgül de yer alacak.

Dernek Başkanı Mustafa Kuvancı, BAYŞAD için ilk önemli organizasyona imza attıklarını belirterek, Balıkesir‘de fikir üreten, sanat ve edebiyat adına hareket eden bir dernek olduklarını söyledi. Kuvancı, "Henüz birkaç ay önce kurduğumuz derneğimiz, Balıkesir‘de sanat ve edebiyat adına büyük etkinliklere imza atıyor. İlkini gerçekleştireceğimiz Kazdağları Şiir Günleri ile Balıkesir‘in şairleri ve Türkiye‘nin bir çok şehrinden şairleri bir araya getireceğiz. Usta şairlerimizin katılımıyla bu etkinliğimiz

daha da güçlenecek. Amacımız, Balıkesir‘e şiiri tanıtmak ve Balıkesir‘i şiirle tanıtmak olacak" dedi.

BAYŞAD üyeleri ve katılımcılar, Kazdağları Şiir Günleri programı öncesinde Havran‘lı Şair Halil Soyuer‘i mezarı başında anacak. Grup, 21 Temmuz Perşembe günü Kazdağları gezecek, Sütüven Şelalesi başında ünlü Şair Mustafa Seyit Sütüven‘i anacak.

Şiir programının sonunda ise katılımcılara teşekkür belgesi verilecek. 10 Eylül tarihinde ise Türkiye‘nin birçok Şair ve yazarının şiirlerinin yer aldığı www.sendeyaz.net sitesinin yıllık tanışma ve kaynaşma toplantısı da BAYŞAD tarafından organize edilecek. Bu etkinlik de Balıkesir il merkezinde gerçekleşecek.

Kaynak: İHA