Bursa‘da İtfaiye Yolları Yıkamaya Başladı

Bursa Büyükşehir Belediyesi itfaiyecileri, yaz mevsiminde araç trafiğinin yoğun olduğu ana arterlerdeki caddeleri temizliyor.

Bursa Büyükşehir Belediyesi itfaiyecileri, yaz mevsiminde araç trafiğinin yoğun olduğu ana arterlerdeki caddeleri temizliyor.

Bursa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı’na ekipler, güneşli günlerde, sabah saatlerinde, şehir merkezindeki ana arterde yer alan Çekirge, Altıparmak, Atatürk, Setbaşı, İnönü, Haşimişcan, Darmstad, Maksem, Fevziçakmak ve Stadyum caddelerini özel ıslatma ve yağmurlama aparatları olan araçlarla serinletiyor. Yangının yanı sıra diğer saha çalışmalarında da hizmet veren 3 itfaiye aracıyla yapılan ıslatma uygulaması, trafikte seyreden vatandaşların serinlemesini ve araç geçişlerinde tozdan etkilenmemeleri amacıyla hayata geçiriliyor.

Yaz mevsimi boyunca devam edecek olan uygulama ile ilgili açıklama yapan İtfaiye Dairesi Başkanı Orhan Doğan, "Türkiye’nin tüm kentlerinde, ilçelerinde ve beldelerinde olduğu gibi Bursa’da da Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı olarak sorumluluk bilinciyle ve çevremizin sağlığını korumak adına çalışmalarımıza devam ediyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanımız Recep Altepe’nin talimatıyla başladığımız caddelerin ıslatılarak temizlenmesi ve serinletilmesi uygulamasına yaz boyunca devam edeceğiz. Teşkilatımızda 53 aracımız var, bu uygulama asıl görevimizi kesinlikle etkilemiyor. Temel amacımız, vatandaşlarımızın seyir halindeyken yollarda serin ve temiz ulaşımı yaşamalarını sağlamaktır." diye konuştu.

Doğanbey Mahallesi’nde inşa edilen TOKİ binalarının inşaat bölgesindeki alanların düzenli olarak özel aparatlı araçlarla ıslatılıp tozlanmanın önüne geçildiğini anlatan Doğan, "Yeni stadyumun temeli atıldığından beri o bölgedeki tozun da önüne geçilmesi için sabahtan gece saat 24.00’e kadar çeşitli zamanlarda 5 kez özel aparatlı araçlarla aynı hizmeti veriyoruz. Yine kentimizin değişik bölgelerinde bu tür çalışmalarımız devam ediyor." dedi.