İzmirli Birlik Olup Projelerini Takip Edecek

AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay’ı ziyaret eden İzmir Başkanlar Kurulu üyeleri, şehir için bir olup birlikte hareket etmek istediklerini söyledi.

AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay’ı ziyaret eden İzmir Başkanlar Kurulu üyeleri, şehir için bir olup birlikte hareket etmek istediklerini söyledi. Seçim döneminde İzmir projeleriyle ilgili olarak sivil toplum kuruluşlarına el uzattıklarını ve bu elin tutulduğunu gördüklerini belirten Akay, yakalanan sıcak atmosferin devamını arzu ettiklerini vurguladı.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren AK Parti İl Başkanı Akay, “Güzel bir başlangıç. Yıllardır özlemini duyduğumuz birlikteliği bu dönemde oluşturmak istiyoruz. İzmir için yapılacak hayırlı işlerde herkese çok büyük görevler düşüyor. İzmir’in tek partisi vardır, o da İzmir partisidir.” dedi. Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın İzmir’e ait 35 projeyle ilgili olarak sivil toplum kuruluşları temsilcileriyle biraraya geleceği yönündeki demecini de hatırlatan Akay, bütün siyasi partiler beraber hareket edip bir Ankara çıkarması yapmayı istediklerini vurguladı. AK Parti milletvekillerini her zaman davet etmeye hazır olduğunu belirten Ömer Cihat Akay, “Diğer siyasi partilerin de böyle bir oluşum içinde olacağını tahmin ediyorum. İzmir’in âli menfaatleri etrafında çalışmamız gerektiğini düşünüyorum.” şeklinde konuştu. Akay, EXPO 2020 için çıkarılacak kanun konusunda da ellerinden gelen yardımı yapacaklarını söyledi.

Başkanlar Kurulu sekreteryasını yürüten Ege Ekonomiyi Geliştirme Vakfı (EGEV) Başkanı Yılmaz Temizocak ise genel seçimden önce İzmir milletvekili adaylarının kamuoyuna aktardıkları projeleri hatırlattı. Temizocak, “Gerek verilen sözlerin yerine getirilmesi gerek eksik kalanların tamamlanması ve mutabakat sağlanması için İzmirli milletvekilleriyle projelerin önceliklendirilmesinin birlikte yapılmasını istedik. Bu doğrultuda il başkanlarının başkanlığında oluşturulan ekiple milletvekilleriyle görüşmek istiyoruz. İzmir’in kaybedecek vakti yok. Çalışmaların önünün açılma zamanı gelmiştir. Bakanlarımız ve vekillerimizle beraber İzmir’in önünü açarak ekonomik olarak istenen düzeye getireceğimize inanıyoruz.” dedi.

EGEV Başkanı Temizocak ayrıca EXPO 2020 adaylığıyla ilgili kanunun çıkmasını dört gözle beklediklerini de vurgulayarak, önümüzdeki kasımda sunum yapılacağını, yönlendirme komitesinin dosyayı hazırlamak için az zamanı kaldığını hatırlattı. Gecikmelerin seçim ve sonraki gelişmelerden kaynaklandığına işaret eden Yılmaz Temizocak, geçici takip kurulunun altyapıyı hazırladığını ancak resmî prosedürün de bir an önce bitmesi gerektiğini kaydetti.

Başkanlar Kurulu Üyesi ve Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Geza Dologh da Bakan Yıldırım’ın aynı zamanda İzmir milletvekili olmasından duydukları memnuniyeti dile getirerek, “Daha önce meslektaştık, şimdi hemşehri olduk.” şeklinde konuştu.

Ziyarete Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Mustafa Türkmenoğlu, İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu ile İzmir Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Sedat Köse de katıldı.