Demirtaş: ‘Bdp, Mhp, Chp İttifakı‘ İddiaları İftira

Eski Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) BDP Genel Başkanı ve bağımsız Hakkari milletvekili adayı Selahattin Demirtaş, BDP, MHP ve CHP ittifakının iftira olduğunu savundu. Demirtaş, "BDP MHP’yi destekliyormuş. BDP oyları CHP’ye yönlendiriyormuş. Bunu bir ülkenin Başbakanı inanarak söylüyorsa dengesi bozulmuştur." dedi.

Eski Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) BDP Genel Başkanı ve bağımsız Hakkari milletvekili adayı Selahattin Demirtaş, BDP, MHP ve CHP ittifakının iftira olduğunu savundu. Demirtaş, "BDP MHP’yi destekliyormuş. BDP oyları CHP’ye yönlendiriyormuş. Bunu bir ülkenin Başbakanı inanarak söylüyorsa dengesi bozulmuştur." dedi.

    Emek, Özgürlük ve Demokrasi Bloku‘nun bağımsız Gaziantep adayı Akın Birdal için İstasyon Meydanı‘nda miting düzenlendi.

    Sık sık bölücü terör örgütü lideri Abdullah Öcalan lehine sloganlar atılarak, posterleri açıldı. Miting öncesinde alanda toplanan kalabalığa, kısa bir konser verildi.

    Mitingde konuşan Demirtaş, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı eleştirerek, "Şimdi Türkiye’de demokratik bir yarış, demokratik bir seçim varmış ve bu yaşanıyormuş gibi bu ülkenin başbakanı meydan meydan dolaşıp BDP’ye iftiralar, hakaretler yağdırıyor. Ya Başbakan’ın danışmanları cahil, ya Başbakan’ın kendisi cahil. Gece gündüz, iftiralar atıp, hakaretler yağdırdığı BDP seçime bile girmiyor. Seçime girmemiş bir partiye yönelik bu kadar haksızlık, bu kadar hakaret ancak cahillere yakışırdı. Sizin engelleriniz, yüzde 10 barajınız, tutuklamalarınız, baskılarınızı nedeniyle seçime girememiş bir partiye meydanlarda bu kadar saldırmak kelimenin tam anlamıyla ahlaksızlıktır." dedi.

    "ÜÇ KAFADARLAR TOPLANIYOR, BİZE İFTİRA ATIYOR"

    12 Haziran seçimlerinin, Türkiye siyasi tarihine siyasetin konuşulduğu seçim olarak geçeceğini kaydeden Demirtaş, "BDP, bağımsız adaylarıyla anti demokratik seçime rağmen gümbür gümbür geliyor. Ama 3 kafadar meydanlarda siyaset dışında her şeyi konuşuyorlar. Birbirine iftira atıyorlar. Yetmiyor. Toplanıyor bize iftira atıyorlar. Karala kampanyası yürütüyorlar. Hakaretin, küfrün bini bin para. Buna da siyaset diyorlar. Bakın daha 4 yıldır parlamentoda AK Parti’si, MHP’si, CHP’si, bize karşı her türlü ittifakı yapmadılar mı? Buna tanıklık etmedik mi? Bunların el birliğiyle savaş tezkerelerini geçirmediler mi? Hepsinin eli kalkmadı mı? İttifak yapmadılar mı? Bütün gerici yasalarda üçü bir araya gelip bu yasaları çıkarmadılar mı?

    Şimdi meydanlara indik. BDP, CHP, MHP ittifak yapıyormuş. Sevsinler senin iftiranı. Öyle bir şey söyle ki kargalar gülmesin. Öyle bir iftira at ki Türkiye toplumu yesin bunu bari. BDP MHP’yi destekliyormuş. BDP oyları CHP’ye yönlendiriyormuş. Bunu bir ülkenin Başbakanı inanarak söylüyorsa dengesi bozulmuştur." dedi.

    Medyaya yönelik de eleştiride bulunan Demirtaş, "5-10 yıl sonra bugün Başbakan‘a yağdanlık yapanlar, şakşakçılık yapanlar, 10 yıl sonra bir kez daha ‘biz pişmanız‘ diye, ‘biz neden bu kadar yalan yanlış yazdık‘ diye halkın karşısına çıkıp özür dileyecekler. Çünkü bilsinler ki bu padişahlık sistemi de bir gün devrilecek. Başbakan diyorum ya Muhteşem Yüzyıl’ı çok izliyor diye. Vallahi Sultan Süleyman’ın değil, Hürrem Sultan’ın kostümleri de sana düşmeyecek haberin olsun." ifadelerini kullandı.

    BİRDAL: HERBİRİNİZİ OYU APO’YU ÖZGÜRLÜĞÜNE KAVUŞTURACAK

    Mitingde konuşan Gaziantep bağımsız milletvekili adayı Akın Birdal da, şöyle konuştu:

    "Şimdi besbelli ki bizim o başımıza yıkılmak istenen demokratik çözüm çadırlarını TBMM’de yeniden kuracaksınız. Sizin o değerli her birinizi oyunu demokratik özerkliğin kapısını açacak. Sizin her birinizi oyu demokratik bir anayasanın inşasını başlatacak. Yani sizin dilinizi kimliğinizi ve varlığını kabul eden özgürlükçü eşitlikçi bir anayasanın inşasını başlatacak.

    Bakın o sizin her bir oyunuzun Kürt sorununun demokratik çözümü konusundaki vaatlerin karşılık bulması halinde gerillanın artık dağdan inip aramıza hayata topluma girmesini sağlayacak. Ama ben biliyorum bununla da yetinmeyeceksiniz. Sizin her birinizin oyu PKK lideri başkan Apo’yu özgürlüğüne kavuşturacak."