Ogün Samast‘ın Yargılandığı Dava 25 Temmuz‘a Ertelendi

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink‘in katil zanlısı Ogün Samast‘ın yargılandığı dava 25 Temmuz tarihine ertelendi. Son savunmalarını yapmak üzere mahkemeden ek süre isteyen Samast‘ın avukatı Levent Yıldırım, "Davada son aşamaya gelindi. İddia makamı mütalaasında bulundu. Bize de, esas hakkında savunma yapmak için süre verildi" dedi.

Gülhane‘deki İstanbul Çocuk Mahkemeleri‘nde görülen duruşma sırasında geniş güvenlik önlemleri alındı. "Adam öldürmek" ve "terör örgütü üyeliği" suçlamasıyla iki ayrı dosyadan yargılanan Samast‘ın avukatı Levent Yıldırım, son savunmalarını yapmak üzere mahkemeden ek süre istedi. Ek süre veren mahkeme heyeti, duruşmayı 25 Temmuz‘a erteledi. Duruşmanın ardından bir açıklama yapan Avukat Levent Yıldırım, "Terör örgütüne üye olmak suçu ayrı bir dosya haline geldi, adam öldürmek suçu ayrı bir dosya. Bugün

ikisinin de duruşmasını yaptık. Terör örgütüne üye olmak suçu, deliller tam olarak toplanmadığı için, toplanacak bir hayli delil, bir hayli dosya olduğu için o ayrı olarak devam edecek. Adam öldürülmesine ilişkin davada ise son aşamaya gelindi. İddia makamı mütalaasında bulundu. Bize de, esas hakkında savunma yapmak için süre verildi. Ancak bizim esas hakkında savunma yapmak için verilen süreye itirazımız oldu. Çünkü verilen süre çok kısaydı. 50‘den fazla klasör var. Dinlenen tanık beyanları, sanık

beyanları, diğer tüm dosyalar fazla olduğu için biz biraz daha fazla süre istedik. Yine mahkeme fazla bir süre vermedi, 25 Temmuz‘a erteledi. Artık biz de savunmamızı hazırlamaya çalışacağız" diye konuştu.

Yıldırım, savunmayı yetiştirememeleri halinde mahkemeden yeniden süre isteyebileceklerini ifade ederek, "Böyle bir davada savunma için daha uzun bir süre, Yargıtay kararları için de daha uzun bir süre verilmeliydi. Bu yönde bir itirazımız oldu ama çok uzun bir süre verilmedi" dedi.

Bir basın mensubunun, "Savcılık mütalaasıyla ilgili neler söyleyeceksiniz?" sorusuna ise Yıldırım, "Mahkemede daha detaylı olarak ifade vereceğiz. Ayaküstü bir şeyler söylemek doğru olmaz. Önümüzdeki duruşmada detaylı olarak savunmamızı ibraz edeceğiz" şeklinde karşılık verdi.

Yıldırım, Osman Hayal‘in de cinayet sırasında olay yerinde olduğu iddialarına ilişkin ise, "İncelenen görüntüler net değil, çok flu. Siyah-beyaz görüntüler ve ses yok. Görüntüler çok belirsiz. Yani o kişinin Osman Hayal mi, başkası mı, kimliği konusunda bilgi sahibi olmamız çok zor. Ama onunla ilgili soruşturma savcıları soruşturmayı yürütüyor. Tespit edilecek mi, edilmeyecek mi hep birlikte göreceğiz. Şu an için bir şey söylemek zor. O görüntülerde Ogün Samast da net değil. Çekimler çok kalitesiz. Yüzü

tam seçilmiyor. O konuda da itirazımız oldu, görüntülerdeki kişinin Ogün olmadığı yönünde. İleriki günlerde daha net şekilde ortaya çıkacak" dedi.

Kaynak: İHA