Bülent Arınç: İmkanım olsaydı yuhalardım

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç “ Oktay Ekşi 'bir zamanlar Türkiye'nin en demokratik anayasasını yaptık' dedi. Tüylerim diken diken oldu. İmkanım olsaydı yuhalardım.” dedi.

NTV ekranlarında yayınlanan programda Oğuz Haksever’in sorularını cevaplayan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, gündeme dair çarpıcı açıklamalarda bulundu. TBBM’nin ilk oturumunu yöneten CHP’li Oktay Ekşi’nin açılış konuşmasını eleştiren Bülent Arınç “O sözler alkışlanacak sözler değildi.” dedi.

Oktay Ekşi’nin açılış konuşmalarını sert bir dille eleştiren Bülent Arınç, Oğuz Haksever’in Oktay Ekşi’nin açılış konuşmalarını değerlendirmesini istemesi üzerine “İçime ata ata iyice gerilmiştim. Başbakan ve Arınç alkışlamadı diye haberler çıktı. Evet alkışlamadım.” dedi.
“Duyduğum bir şey tüylerimi diken diken etti.” diyen Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç sözlerini şöyle sürdürdü;

“Oktay Ekşi'ye de yakıştıramadım. 50 sene önce ben en genç üye olarak bu parlementodaydım. Kendisini çok met etmek isterken söylediği bir söz ile tüylerim diken diken oldu. Biz o zaman Türkiye'nin en demokratik Anayasa'nı yapmıştık dedi. En demokratik dediği idam sehpalarının gölgesinde, darbe günlerinde yapılan Anayasa'dan bahsediyor. Ve bunun çok demokratik olduğunu ifade ediyor. Şimdi bizi onun gibi bir Anayasa yapamaya davet ediyor. Bu söz alkışlanacak bir söz değil. İmkan olsaydı yuhalardım. Böyle bir söz konuşulamaz. İdam sehpaları gölgesinde yapılan bir Anayasa'yı Türkiye'nin en demokratik Anayasa'sı göstermek gafletine bu 79 yaşındaki zatın düşmemesini arzu ederdim. Makamına saygımız var, alkışladık ama bir darbe anayasasını metül sema etmeyi ne o söylemeli ne de biz alkışlamalıydık"

BEYAZ GAZETE


Bülent Arınç: İmkanım olsaydı yuhalardım