Akıncılar, İlçe Olmasının 20. Yılını Kutladı

20 yıl öncesine kadar Suşehri ilçesine belde olarak bağlı olan ve 1991 yılında çıkan kararla ilçe olan Sivas‘ın Akıncılar ilçesinde, 20 yıl aradan sonra ilk defa kutlama programı düzenlendi.

Akıncılar, İlçe Olmasının 20. Yılını Kutladı
İlçe merkezinde düzenlenen programda konuşan İlçe Kaymakamı Oğuzhan Bulut, 20 yıl önce ilçe olan Akıncılar‘ın 20.yılını coşkuyla kutladıklarını söyledi. İlçe olmanın mutluluğunu bu yıl daha bir coşku içerisinde kutladıklarını belirten Bulut, kutlama etkinliklerine iştirak eden tüm katılımcılara teşekkür ettiğini söyledi. İlçe Belediye Başkanı Mevlüt Albayrak ise, Sivas‘ın kavun diyarı olarak bilinen Akıncılar ilçesinin 20 yıl önce ilçe statüsüne kavuştuğunu ve bu mutluluğu hep birlikte kutladıklarını ifade etti. 20. yıl kutlamalarını aşk ve şevkle düzenlediklerini söyleyen Albayrak, "20. yıl bir Mehmetçiğin askere gideceği yaştır. Bizde bu Mehmetçiğin yaşı olan 20. yıl etkinliğini hep birlikte kutluyoruz. Amacımız ilçemizi daha iyi yerlere getirmektir" dedi.

Akıncılar ilçesinde daha önce kaymakamlık görevinde bulunan ve 20. yıl kutlamalarına katılmak üzere ilçeye gelen Erzincan Kemah Kaymakamı Gökmen Çiçek, "Akıncılar ilçesinde görev yapmaktan mutluluk duydum. 2007 yılında görev yaptığım Akıncılar ilçesi, ilçe olmasının 20. yılını kutlamak ve bu mutluluğa ortak olmak amacıyla Akıncılar‘a geldim. 20. yılınızı kutlarım" ifadelerini kullandı.

Daha sonra 20.yıl kutlamalarında, özel bir televizyon kanalında yayınlanan Popstar Alaturka yarışmasına konuk sanatçı olarak katılan ve söylediği Türk Sanat Müziği parçalarıyla adını ‘Efsane Müftü‘ olarak tanıtan Konya Tuzluca İlçe Müftüsü Adnan Zeki Bıyık söylediği şarkılarla kutlamalara ayrı bir renk kattı.

Adnan Zeki Bıyık‘ın vokalistliğini ise, kızı Habibe Nur Bıyık yaptı.

Kaynak: İHA