Türkçe Olimpiyatları ödül töreni izleyenleri büyüledi

9. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları Ödül Töreni yine muhteşem oldu. Ankara ASKİ Spor Salonu'nda düzenlenen ödül törenine vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Mehmet Ali Şahin, 9. Türkçe Olimpiyatları Ankara Ödül Töreni'nde okuma ve yazma yarışmasında dereceye girenlere ödüllerini verdi. Öğrencilere altın madalya takdim eden Şahin, dünyanın 130 ülkesinden gelen öğrencilere seslendi: "Sizler sevgi çiçekleri, barış çiçeklerisiniz. Sizler bizim çocuklarımızsınız. Biz sizi diplomasi faaliyeti olarak görüyoruz."

Ankara ASKİ Spor Salonu'nda düzenlenen ödül törenine vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Salon tıklım tıklım dolarken, hükümet ve siyasi parti temsilcileri Türkçe sevdalılarını yalnız bırakmadı. Meclis Başkanı Mehmet Ali Şahin, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, Türkçe Olimpiyatları Tertip Komitesi Başkanı Mehmet Sağlam, Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Mustafa Kamalak, TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin çok sayıda milletvekili ve bürokrat katıldı.

FETHULLAH GÜLEN HOCAEFENDİ'YE TEŞEKKÜR


Törende ilk olarak konuşan Türkçe Olimpiyatları Komitesi Başkanı Mehmet Sağlam, Türkçe olimpiyatlarını ve Türk okullarında emeği geçen herkese teşekkür etti. Sağlam, Fethullah Gülen Hocaefendi'ye teşekkür etti.

ASKİ Spor Salonu'nu dolduranlar şarkı ve şiirlerle büyük mutluluk yaşarken, gösterilere sürekli alkışlarla destek verdi. Özellikle Karadeniz yöresine ait horon gösterileri salondan ve protokolden büyük alkış aldı. Gösterilerin arasında Türkçe okuma ve yazma dallarında birinci olanlara Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Türk Dili teşvik ödülü verildi. Ödülleri veren Şahin, "Yeni dünya kuruluyor yeni dünya kurulmaya doğru gidiyor. Dünyanın dört bir yanında okullar açan, bu faaliyetleri başlatanlara şükranlarımızı sunuyoruz. Yeni bir dünyanın kurulacağını söylüyorum." diye konuştu.

Atatürk Türk Dili ödülü Gürcistan Devlet Başkanı Saakaşvili'ye

Atatürk Türk Dili Ödülü ülkesindeki Türk okullarına katkılarından dolayı Gürcistan Devlet Başkanı Mihail Saakaşvili layık görüldü. Saakaşvili adına ödülünü almak üzere Gürcistan Ankara Büyükelçisi kürsüye çıktı. Saakaşvili'nin layık olduğu ödülü Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç verdi.

Burada bir konuşma yapan Arınç, Türkçe olimpiyatlarının 9. suna kavuştuğu için büyük mutluluk duyduklarını söyledi. Diğerlerine kavuşmak için Allah'a dua eden Arınç, Saakaşvili'ye verilen ödülün tam adresine gittiğini aktardı.

Türkçe sevdalılarına sponsor olanlar ödüllendirildi

9. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları'na gelen öğrencilere sponsor olan Bankasya ve Türk Telekom ödüllendirildi. Bankasya Genel Müdürü Abdullah Çelik'e ödülünü Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay verdi. Türk Telekom Üst Yöneticisi Gökhan Bozkurt'a ise ödülünü Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf takdim etti.

Bankasya Genel Müdürü Abdullah Çelik ödül aldığı sırada yaptığı konuşmasında Türkçe Olimpiyatları'na sponsor olmaktan büyük mutluluk yaşadıklarını ve Türkçeye, Türk diline hizmet etmenin ayrıcalığını yaşadıklarını aktardı. Çelik, "Bu organizasyonu arkasında olanlara ve öğretmelere şükranlarımızı sunuyoruz." dedi.

Türk Telekom Üst Yöneticisi Gökhan Bozkurt ise bütün uluslar arası ortamlarda farklı dil konuşulurken bugün uluslar arası bir organizasyonda Türkçe seslenmenin gururu yaşadıklarını dile getirdi.

Bozkurt, "Bu okullar birer tarla, çiftçileri de öğretmenler. Dostluk ağacının meyvelerini hep beraber Türkçe olarak yiyeceğiz. Şahsım ve şirketim adına teşekkür ediyorum." dedi.

Öğrencilere 30 bilgisayar hediye eden Memur-Sen Başkanı Ahmet Gündoğdu'ya da teşekkür edildi.