Milas’Ta 20 Bin 649 Öğrenci Karne Heyecanı Yaşadı

2010-2011 eğitim öğretim yılının dün sona ermesiyle birlikte Milas’ta 20 bin 649 öğrenci karne heyecanı yaşadı.

Milas’Ta 20 Bin 649 Öğrenci Karne Heyecanı Yaşadı
Milas’taki 2010-2011 eğitim-öğretim yılı kapanış etkinlikleri Milas Menteşe İlköğretim Okulu’nda yapıldı. Yıl sonu kapanış etkinliklerine Milas Kaymakamı M. Bahattin Atçı, 24. dönem Muğla Milletvekili Tolga Çandar, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, Milas İlçe Milli Eğitim Müdürü Arslan Ersoy, Mal Müdürü Mehmet Çoban, Milas Emniyet Müdürü Hüseyin Kocabıyık, Milas İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü M. Sefa Yıldız, öğrenciler ve veliler katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende konuşma yapan Milas İlçe Milli Eğitim Müdürü Arslan Ersoy, “2010-2011 eğitim öğretim faaliyetlerimiz bugün saat 17 itibariyle sona eriyor. Uzun bir tatil sürecine giriyoruz. Eğitim öğretim dönemimiz yoğun geçti. Yoğun bir sınav sürecini geride bırakıyoruz. 20 bin 649 öğrencimiz bugün saat 17 itibariyle tatile girerken, mezun öğrencilerimiz karne ve diplomalarını alacaklar. 1 Temmuz’dan itibaren de öğretmenlerimiz tatil dönemine girip istirahat edecekler ve yeni eğitim öğretim yılı için hazırlık yapacaklar. Ben tüm meslektaşlarımıza ve öğrencilerimize iyi tatiller diliyorum. Tatil sürecini spor yaparak, kitap okuyarak verimli geçirmelerini diliyorum” dedi.

Milas Kaymakamı M. Bahattin Atçı ise, “Acısıyla tatlısıyla bir eğitim dönemini daha geride bıraktık. Bugün yaz tatili başlıyor. Bu eğitim öğretim yılı boyunca ders çalışmalarımız oldu, sınav çalışmaları oldu. Şimdi çocuklarımız güzel bir tatil dönemine girdi. Bu tatil döneminde bol bol dinlenip çeşitli etkinliklere katılabilecekler. Tüm ailelerimize kazasız belasız bir yaz tatili temenni ediyorum. Öğretmenlerimize öğrencilerimize göstermiş oldukları ilgiden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Konuşmaların ardından okul korosu tarafından türküler seslendirildi, halk oyunları gösterileri sunuldu.

Okulun Fen Teknoloji Sınıfı’nın oluşturulmasında büyük katkısı bulunan Seferiye Geçgil’e Kaymakam Atçı, okul müdürlüğü adına plaket verdi.

Bazı öğrencilere karneleri protokol tarafından verildi. Karne törenin ardından okul sergisinin açışlı gerçekleştirildi.

Kaynak: İHA