Mut’Ta Kayısı Festivali Başladı

38. Mut Kayısı Festivali tarihi Çınaraltı Parkı‘nda başladı.

38. Mut Kayısı Festivali tarihi Çınaraltı Parkı‘nda başladı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan festival, Mut Halk Oyunları ekibinin gösterileriyle devam etti.

Festival açılışına, Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Karaman Valisi Süleyman Karaman, AK Parti Mersin Milletvekili Nebi Bozkurt, AK Parti Karaman Milletvekili Mevlüt Akgün, CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, İthalat İhracat Dış Ticaret Genel Müdürü Mustafa Sever, Vahap Seçer, Mut Kaymakamı Mustafa Şahin, Belediye Başkanı Murat Orhan, Danıştay Üyesi Ali İhsan Şahin, Judo Federasyon Başkanı Fatih Uysal, İlçe Milli Eğitim Müdürü Harun Gergin, İlçe Tarım Müdürü Levent Abaş , İlçe Emniyet Müdürü Murat Güney, çevre ilçe belediye başkanları, idari amirler ve vatandaşlar katıldı.

Festivalin açılış konuşmasını yapan Mut Belediye Başkanı Murat Orhan, Mut halkının yaşantısında ve geçiminde kayısının vazgeçilmez bir yeri olduğunu belirterek, ilçede kayısıcılığın geliştirilmesi adına ilk adımın 1947 yılında atıldığını söyledi.

Kaymakam Mustafa Şahin, kayısı üretiminde ilçe açısından en önemli konunun tanıtım ve ihracat olduğunu belirterek, "İlçe olarak hedefimiz daha fazla ihracat gerçekleştirmektir. Mut kayısısını tescilleterek markalaştırdık. Bu yıl kayısı rekoltemizin 80 bin ton olması bekleniyor” dedi.

Konuşmaların ardından kayısı yeme yarışması yapıldı. Daha sonra bolluk ve bereket olması amacıyla Dilek Havuzu’na kayısı döküldü. Mut Belediyesi Halk oyunları ekibinin gösteri yaptığı festivalde, Mut Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nce sergi açıldı.

Törende bazı çiftçilere sertifika ve plaket verildi.