Antalya’Da 390 Bin Öğrenci Karne Alarak Tatile Girdi

Antalya‘da il genelindeki 390 bin 31 öğrenci ile 19 bin 519 öğretmen yaz tatiline çıktı.

Antalya‘da il genelindeki 390 bin 31 öğrenci ile 19 bin 519 öğretmen yaz tatiline çıktı.

Antalya’daki 876 okulda okuyan 390 bin 31 öğrenci karnelerini aldı. Döşemealtı TOKİ İlköğretim Okulu’ndaki karne törenine Vali Ahmet Altıparmak’ın yanı sıra Kaymakam Mehmet Baygül, İl Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay, Döşemealtı Belediye Başkanı Nurettin Tursun ve Orman Bölge Müdürü Recep Kaşan da katıldı.

TOKİ İlköğretim Okulu’ndaki karne töreni anaokulunda düzenlendi. Anaokulunun kapısında çiçeklerle karşılanan Vali Altıparmak, öğrencilerle bir süre sohbet etti. Öğrencilere ileride ne olmak istediklerini soran Altıparmak, onlarla birlikte şarkılar da söyledi. Daha sonra öğrencilere karnelerini dağıtan Altıparmak, bebek ve araba hediye etti.

TOKİ İlköğretim Okulu 5A sınıfı öğrencileri de karnelerini Antalya Valisi’nin elinden aldı. Altıparmak, öğrencilere yaz tatilinde kitap okumalarını tavsiye etti. Kitap okumanın anlama ve anladığını yorumlama yeteneğini geliştirdiğini belirten Altıparmak, ayrıca yaz okullarının da tercih edilmesini istedi. Altıparmak, “Mutlaka biz müzik aletini çalmayı öğrenin, sonra pişman olursunuz.” uyarısında bulundu.

Vali Altıparmak, öğrenciler için önerilerini dile getirirken, Döşemealtı Belediye Başkanı Tursun’a da ilçeye büyük bir kütüphane ve yüzme havuzu da olan bir spor salonu kazandırması talimatı verdi.

Karne dağıtım töreninde öğrencilere, 19 ilçede okuyan ilköğretim ve ortaöğretim öğrencilerinin yazı, şiir ve resimlerinden oluşan ‘Bu Kitap Bizim’ adlı kitap dağıtıldı. Kitapta, orman yangınlarına dikkat çekmek için yangınla ilgili bilgilendirici afiş çalışmaları da yer aldı.