Dyn-Ed İngilizce Dil Eğitim Sistemi Ödül Töreni

Mersin İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Gül, Dyn-Ed İngilizce Dil Eğitim Sistemi‘nin bugüne kadar dil eğitimi konusunda hazırlanan en önemli projelerden biri olduğunu söyledi.

Dyn-Ed İngilizce Dil Eğitim Sistemi Ödül Töreni
Dyn-Ed İngilizce Dil Eğitim Sistemi‘nde dereceye giren okul müdürleri, öğretmen ve öğrencilere ödülleri Mersin Milli Eğitim Müdürlüğü‘nde düzenlenen törenle verildi. İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Gül, Şube Müdürü Erol Özdemir ile okul müdürleri, öğretmen ve öğrencilerin katıldığı törende konuşan Yenişehir Kaymakamı Eyüp Sabri Kartal, Dyn-Ed İngilizce Dil Eğitim Sistemi‘nde Yenişehir ilçesi olarak başarılı sonuçlar aldıklarını ve sisteme olan ilginin artmasında ilçe olarak önemli rol oynadıklarını söyledi. Bu yarış içinde tüm ilçelerin olması gerektiğini ifade eden Kartal, başarılı sonuçlar alınmak isteniyorsa öğretmen ve öğrencileri teşvik edecek unsurların mutlaka yer alması gerektiğini dile getirdi.

Mersin İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Gül ise, Dyn-Ed İngilizce Dil Eğitim Sistemi‘nin bugüne kadar dil eğitimi konusunda hazırlanan en önemli projelerden biri olduğunu, bu nedenle sistem ilk ortaya çıktığında önemini fark ettiklerini belirtti. İnternet bağlantısı olan her yerden bu sisteme ulaşılabileceğini ifade eden Gül, sisteme erişimin çok kolay olduğunu, sisteminin en büyük faydalarından birinin yabancı dil öğreniminde eski sistemin gramere ağırlık veren yaklaşımından uzaklaşması olduğunu vurguladı. 2006 yılından itibaren uygulanmaya başlayan bu sistemi en iyi uygulayan ilin Mersin olduğunu söyleyen Gül, “Hep ilk üç sırada yer aldık. Şu anda da birinciyiz. Bu başarıda İl Milli Eğitim Şube Müdürü Erol Özdemir, Dyn-Ed İl Koordinatörü Mehmet Zahit Kutlu ve Dyn-Ed formatörlerinin büyük katkısı var“ dedi.

Projeler kapsamında Avrupa ülkelerine ziyaretler gerçekleştirdiklerini anlatan Gül, bu gezilerde gördüğü önemli bir ayrıntının değişik ülkelerden gelmiş insanlarla karşılaştıklarında, bu insanların yabancı dili konuşmadaki rahatlıklarına tanık olduklarını söyledi. Yabancı dil öğrenimi konusunda eksikliklerinin farkında olduklarını belirten Gül, dil öğrenimini teşvik amacıyla Türkiye‘de ilk kez kurum olarak bir ödül yönergesini çıkardıklarını, bu kapsamda başarılı olan öğretmen, öğrenci ve okullara ödüller verdiklerini kaydetti.

Konuşmaların ardından Yenişehir Kaymakamı Eyüp Sabri Kartal ve İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Gül, dereceye giren öğretmen, öğrenci ve okul müdürlüklerine ödüllerini verdi.

Kaynak: İHA