Ak Parti‘nin Balıkesir‘deki Milletvekili Sayısı 4‘E Düştü

Balıkesir‘de sandıkların tamamı açıldı.

Ak Parti‘nin Balıkesir‘deki Milletvekili Sayısı 4‘E Düştü
Balıkesir‘de sandıkların tamamı açıldı. AK Parti, oy oranını bir önceki seçime göre arttırmasına rağmen 5 olan milletvekili sayısı 4‘e düştü. CHP ise oy oranını yükselterek 2 olan milletvekili sayısını 3‘e çıkardı. MHP‘nin oy oranı düştü, 1 olan milletvekili sayısı değişmedi. Buna göre AK Parti 4, CHP 3 ve MHP 1 milletvekili çıkardı. Oyların dağılımı ise AK Parti 326 bin, CHP 257 bin, MHP 107 bin şeklinde.

AK PARTİ BALIKESİR MİLLETVEKİLLERİ:

Ahmet Edip Uğur (Merkez)-Genel Başkan Yardımcısı: 7 Nisan 1950‘de Balıkesir‘de doğdu. Kimya mühendisi ve sanayici. İstanbul Devlet Mühendislik ve Mimarlık Akademisi Kimya Mühendisliği Bölümü‘nü bitirdi. Balıkesir Ticaret Odası Başkanlığı, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği Balıkesir Şube Başkanlığı yaptı. Bitkisel Yağ Sanayicileri Derneği Başkanı. 18 ve 22. dönemler Balıkesir milletvekili olan Uğur, evli ve üç çocuk babası.

Cemal Öztaylan (Bandırma)-Eski Bandırma Belediye Başkanı: 25 Kasım 1954′te Balıkesir‘in Bandırma ilçesinde doğdu. İktisatçı. Uludağ Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü‘nü bitirdi. İl Genel Meclisi üyeliğine seçildi. Ulaştırma Bakanlığı Müşavirliği görevinde bulundu. Özel sektörde genel müdür ve yönetim kurulu başkanı olarak görev yaptı. Bandırma Belediye Başkanlığı‘na seçildi. 19. Dönem DYP Balıkesir Milletvekili olan Öztaylan, aynı zamanda 19. dönemde Meclis Başkanlık Dîvanı Kâtip Üyeliği yaptı. Evli ve iki çocuk babası.

Tülay Pabuşcu (Merkez)-Eczacı: 1976 yılında Balıkesir‘de doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini burada tamamlayan Babuşçu, Ege Üniversitesi Eczacılık Fakültesi‘nden mezun oldu. Balıkesir Belediye Meclisi üyeliği yaptı. 10 yıldır eczacılık yapan Babuşçu, evli ve bir çocuk annesi.

Ali Aydınlıoğlu (Edremit)-Öğretmen, eski milletvekili: 1958 yılında Balıkesir‘in Havran ilçesinde doğdu. Anadolu Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü‘nü bitirdi. İngilizce bilen Aydınlıoğlu, Gömeç Şehit Mustafa Güvenç Aldemir İlköğretim Okulu‘nda öğretmen olarak görev yaptı. 22. dönem Balıkesir milletvekili olarak Meclis‘e giren Aydınlıoğlu, evli ve iki çocuk babası.

CHP BALIKESİR MİLLETVEKİLLERİ

Namık Havutça (Bandırma)-Avukat: 1957 yılında Bandırma‘nın Misakça köyünde doğdu. İlkokulu burada okudu. Çanakkale Öğretmen Okulu ve Necati Eğitim Enstitüsü‘nü bitererek sosyal bilgiler öğretmeni oldu. Adana İmamoğlu Lisesi‘nde öğretmenlik yaptı. 12 Eylül 1980 askerî darbesinde görevine son verildi. TÖVDER davasından yargılandı ve beraat etti. 1996 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi‘ni bitirdi. Serbest avukat ve öğretmen olarak her iki mesleği birlikte sürdürdü. 2004 yılındaki yerel seçimlerde Balıkesir Belediye Meclisi üyeliğine seçildi. 2009‘da CHP Bandırma 1. sıradan İl Genel Meclisi üyesi seçildi. Evli ve iki çocuk babası.

Ayşe Nedret Akova (Burhaniye)-Avukat: 1948 doğumlu olan Ayşe Nedret Akova, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu olup 30 yıldır çeşitli kamu kuruluşlarında hukuk müşavirliği ve avukatlık yaptı. CHP‘de 1980 öncesi il ve ilçe yönetim kurullarıyla kadın kolları üyelilklerinde bulundu. 1996-2010 yılları arası Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanlığı, Burhaniye Yardımseverler Derneği üyeliği, Burhaniye Huzurevi Vakfı üyeliği, Kent Konseyi Yönetim Kurulu üyeliği, S.S. Zeytin Kadın-Çevre Kültür İşletme Kooperatifi kurucu üeliği yaptı. Babası Kasım Akova da halkevi kuruculuğu ve başkanlığı, iki dönem CHP ilçe başkanlığı, Belediye Meclis üyeliği, iki dönem İl Genel Meclisi üyeliği ve CHP kurultay delegeliği yaptı.

Haluk Ahmet Gümüş (Bigadiç)-İşletmeci: İlk öğrenimini Bigadiç Atatürk İlkokulu‘nda, orta öğrenimini Cumhuriyet Lisesi‘nde yaptı. Bigadiç esnafından eski Belediye Başkanı Ahmet Gümüş‘ün oğludur. Bigadiç‘teki eğitimini, ilçe ve köy çocuklarıyla birlikte tamamladı. Gümüş‘ün öğrenim hayatı, daha sonra çok sayıda üniversite mezuniyetiyle devam etti. Türkiye‘nin kalkınma meseleleri ve uluslararası stratejileri üzerine uzmanlık düzeyinde birikime sahiptir.

MHP BALIKESİR MİLLETVEKİLLERİ

Ahmet Duran Bulut (Gömeç)-Eğitimci: 20 Mayıs 1953‘te Adıyaman Tut‘ta doğdu. Öğretmen olan Bulut, Balıkesir Necati Eğitim Enstitüsü‘nü bitirdi. Konya Gazi Lisesi, Selçuk Eğitim Enstitüsü ve Ayvalık Lisesi‘nde matematik öğretmenliği yaptı. Çanakkale Lapseki Lisesi Müdürlüğü, Ezine, Sivas Akıncılar, Bilecik Yenipazar ve Balıkesir Kepsut Milli Eğitim müdürlükleri görevlerinde bulundu. Orta düzeyde Fransızca bilen Bulut, evli ve iki çocuk babası.