"Dünya Barışı Türk Okullarıyla Sağlanacak"

Antalya’nın Kumluca ilçesinde Özel Kumluca Koleji’nin mezuniyet törenine katılan Afgan Türk Okulu Müdürü Yüksel Özdemir, “Afganistan ve dünyada barışı Türk okulları sağlayacak.” dedi.

Antalya’nın Kumluca ilçesinde Özel Kumluca Koleji’nin mezuniyet törenine katılan Afgan Türk Okulu Müdürü Yüksel Özdemir, “Afganistan ve dünyada barışı Türk okulları sağlayacak.” dedi.

Özel Kumluca İlköğretim Okulu 9. dönem Mezuniyet Töreni, Kumluca Mavikent Beldesi Şah İnn Paradise Tatil Köyü’nde gerçekleştirildi. Törene Kumluca Kaymakamı Salih Işık, Milli Eğitim Müdürü Seydi Doğan, İlçe Seçim Kurulu Başkanı Asliye Ceza Hukuk Hakimi Hakan Altan, Afgan-Türk Okulu Müdürü Yüksel Özdemir, Milli Eğitim Şube Müdürleri, veliler ve öğrenciler katıldı.

Mezuniyet programı, Özel Kumluca Koleji Müdürü İsmail Akgül’ün konuşması ile başladı. Öğrencilerin organize ettiği mezuniyet programında okulun 9. dönem mezunları, misafirlere şiirler okuyup şarkılar söyledi. Halk oyunları, sema ve kurdela dansı da yapan öğrenciler, mezunları tanıtan bir de slâyt sundu. Gösterilerin ardından okulu başarı ile bitiren öğrenciler sınıf kütüğüne çivi çaktı.

Etkinliklerin ardından daha önce Özel Kumluca Koleji’nde görev yapan Afganistan’ın Başket Kabil-Türk Okulu’nun Müdürü Yüksel Özdemir, Türk okulları hakkında açıklamalarda bulundu. Eski öğrencilerine diploma ve plaketlerini veren Afgan-Türk Okulu Müdürü Özdemir, “Afganistan’da sekiz tane Türk okulu var. Dış mihraklara karşı tek vücut olan Afgan halkı şimdi iç savaştan bıkmış durumda. Afgan ileri gelenleri, Afganistan’ı bu kötü durumundan kurtarabilecek kurumun, Türk okulları ve bu okullardan mezun olan gelecek nesil olduğunu düşünüyor.” diye konuştu.

Sevginin, barışın, hoşgörünün ve diyaloğun temsilcisi olan Türk okullarının dünyada 180 ülkede faaliyet gösterdiğini anlatan Müdür Özdemir, “Kumluca Koleji’nde sekiz yıl görev yaptım. Şimdi bir yıldır Afganistan’dayım. Buradaki fedakâr öğretmenlerin aynısı orada da var. Anadolu’nun fedakâr insanlarının destekleri ile açılan bu okullar, dünya barışını sağlayacak.” dedi.

Okul birincisi Murathan Oktar’ın babası Avukat Serdar Oktar, kendisinin okulun yapımında çalıştığını, 28 Şubat sürecinde okul hakkında çok dedikodular çıkarıldığını ancak, bu dedikodulara en güzel cevabı Kumluca Koleji’nin 410 okul içinde birinci olarak verdiğini söyledi.

    Kumluca Kaymakamı Salih Işık ise Kumluca Koleji ve Türk okullarının öğrencilerini, hem bilgi, hem de ahlaki yönden başarılı bir şekilde yetiştirdiğini söyledi.

Mezuniyet töreni, diplomaların ve plaketlerin verilmesi, fotoğraf çektirilmesi ve öğrencilerin kep fırlatması ile son buldu.