Şırnak’Ta Güvenlik Toplantısı Yapıldı

Şırnak’ta toplam 203 bin 942 seçmenin 851 sandıkta oy kullanacağı merkez ve ilçeleri için Vali Vahdettin Özkan başkanlığında il güvenlik toplantısı yapıldı.

Şırnak’ta toplam 203 bin 942 seçmenin 851 sandıkta oy kullanacağı merkez ve ilçeleri için Vali Vahdettin Özkan başkanlığında il güvenlik toplantısı yapıldı.

İlçe kaymakamlarının yanı sıra il emniyet müdürü ve il jandarma komutanının katılımı ile gerçekleşen toplantıda, 12.06.2011 günü ülke genelinde yapılacak olan milletvekili genel seçimlerinde Şırnak ilinde alınan güvenlik tedbirleri ve alınması gereken ek tedbirler detaylı olarak görüşüldü. 2011 Milletvekili Genel Seçimleri‘nde, vatandaşların huzur ve güven içinde oy kullanabilmeleri için gerekli güvenlik önlemleri, ilgili kamu kurum ve kuruluşları tarafından en üst seviyede alındı.

Yapılan toplantıda konuşan Vali Vahdettin Özkan, Şırnaklı hemşerilerin, özgür iradelerinin sandığa yansımasını engelleyici her türlü faaliyet ve kişilere karşı idari ve cezai müeyyidelerin en etkili bir şekilde uygulanacağını hatırlattı. Özkan, "Hemşehrilerimizin hukuk dışı hiçbir vesayet ve zorlamayı dikkate almayarak gönül rahatlığı ile vatandaşlık görevlerini yerine getirecek cesaret ve vatandaşlık bilincine sahip olduğunu belirtir, seçimlerin tüm ulusumuz için hayırlı olmasını temenni ederiz.” diye konuştu.

"GÜVENLİK GÖREVLİSİ SAYISI ARTIRILACAK"

Şırnak merkez ve ilçelerinde bütün tedbirler alınırken, Cizre’de de güvenlik tedbirleri üst seviyede olacak. Cizre’de toplam 700’ün üzerinde güvenlik görevlisi görev alacak. Cizre’de toplamda 213 adet sandıkta oy kullanımı gerçekleşecek. Pazar günü yapılacak seçimlerde güvenlik görevlisi sandıklara 15 metre yakın mesafede bulunacak.

Cizre Kaymakamı Mehmet Ali Sağlam,12 Haziran 2011 Pazar günü yapılacak olan milletvekili genel seçimleriyle alakalı her türlü güvenlik tedbiri planlaması yapıldığını, ilçe genelinde 700’ün üzerinde güvenlik görevlisinin görev yapacağını söyledi. Kaymakam Sağlam, şöyle dedi:

“Halkımız, rahatlıkla seçime gidip oyunu kullanabilir. Toplam 213 adet sandıkta oy kullanımı gerçekleştirilecek olup, ilk defa bu seçimlerde olmak üzere güvenlik görevlileri sandıklara 15 metre yakın mesafede bulunabileceklerdir.”