Ak Parti'nin nükleer stratejinde bir değişiklik yok

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız “Nükleer güç santralleri ile ilgili kararlarımızda hiçbir bozulma yok.” dedi.

Ak Parti'nin nükleer stratejinde bir değişiklik yok
Beyaz TV ekranlarında Ferda Yıldırım’ın hazırlayıp sunduğu Oy Pusulası’nın dün akşam ki konuğu Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’dı. Kayseri’den canlı olarak gerçekleştirilen canlı yayında Bakan Yıldız nükleer güç santrallerine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

KARARLIYIZ
Bakan Yıldız, Ferda Yıldırım’ın nükleer santraller hakkında ki sorulara şu cevabı verdi: Nükleer güç santralleri ile ilgili kararlarımızda hiçbir bozulma yok. Çünkü doğru bir iş. Doğru işi savunmak, onu en az yapmak kadar önemli ve doğrudur diye düşünüyorum. Ama bu şu anlama gelmiyor; bende eski santrallerin kapatılmasından yanayım. Çernobile hayır. Bende Çernobile hayır diyorum. Ama Akkuyu’ya evet diyorum. Greeprecee ile yaptığımız toplantıda. Ben bir mühendisim aynı zamanda, inanmadığım bire konuyu yapmam. Bizim aldığımız ve doğrul olarak karar aldığımız bir nükleer güç santralleri yapımı var. Düşünün bunu kırk yıl içerisinde , onlarca hükümet yapmaya çalıştı ama güçleri yetmedi. Şu veya bu sebepten dolayı o iradelerini kullanamadılar. Ak Parti hükümeti bu iradesini kullanacak. Şimdiye kadar bu ülkenin idaresine her sektörde irade koyan yapı, nükleer güç santrallerinde istisna oluşturmayacak. Bu bir inatçılık değil, bu doğruda ısrarcılıktır. Yalnızca elektrik üretim olarak bakmıyoruz biz. Sanayileşmede ciddi bir sınıf atlama işidir nükleer güç santralleri. Türkiye nükleer güç santralleri ile büyük bir atılım yapmaya hazırlanıyor.” dedi.

BEYAZ GAZETE