Bdp Heyeti Kurt Ve Özer Ailelerini Barıştırdı

Hakkari‘de aralarında husumet bulunan Kurt ve Özer aileleri, BDP heyeti tarafından barıştırıldı.

BDP Genel Başkanı Av. Hamit Geylani, Hakkari Bağımsız Milletvekili Adayları Selahattin Demirtaş ve Belediye Başkanı Fadıl Bedirhanoğılu, BDP İl Başkanı Orhan Koparan ve ilin illeri gelenleri, iki ailenin mensupları ile Belediye Meclisi Toplantı salonunda bir araya geldi. Burada bir konuşma yapan Belediye Başkanı Fadıl Bedirhanoğlu, "İki ailenin bugün burada barış amaçlı toplanmasını çok anlamlı buluyorum. İlk başta kendi içimizde birbirimizi affedebilmeliyiz. Birbirimize karşı olan eksikliklerimizi

karşılıklı gidermeliyiz. Böylece Allah katında da, Allah‘ın bizi af etmesi için bir şans yaratmış olabiliriz" dedi.

BDP Genel Başkanı Av. Hamit Geylani ise, çok özel bir gün yaşadıklarını söyledi. Geylani, " Hepimiz kardeşiz. Dinimiz, inancımız barışı emreder. Burada yapacağımız barış, önümüzdeki günlere yol haritası olacaktır. Bizler birbirimize karşı kasıt aramayacağız" diye konuştu.

Daha sonra Hakkari Belediye Başkanlığı tarafından düzenlenen barış yemeğine geçildi. Barış yemeğinin ardında BDP heyeti ve beraberindekiler, Bulvar Caddesi üzerinde bulunan "Demokratik Çözüm Çadırı‘nı ziyaret ettiler.

Öte yandan, iki aile arasındaki husumet nedeniyle il dışına göç eden Özer ailesi fertlerinin Hakkari‘ye dönmesi bekleniyor.

Kaynak: İHA