Türk Halk Müziği Yarışması Türkiye Finali

Güzel sanatlar ve spor liseleri arasında Uşak‘ta yapılan Türk Halk Müziği koro yarışmasında, Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi Türkiye 2‘nciliğini kazanarak kupayı Gaziantep‘e getirdi.

Türk Halk Müziği Yarışması Türkiye Finali
Türk Halk Müziği korosunu çalıştıran koro şefi Mustafa Karadağlı ve koro öğrencileri, öğrenci velileri tarafından okulda coşkuyla karşılandılar. Okulun başarısını kutlamak amacıyla vali yardımcısı İbrahim Yurdakul ve İl Milli Eğitim Müdürü Ekrem Serin de düzenlenen törende hazır bulundular. Törende konuşan Milli Eğitim Müdürü Ekrem Serin, "Koro şefimiz Mustafa Karadağlı ve öğrencilerinin Uşak‘ta yapılan Türk Halk Müziği koro yarışmasında Türkiye 2.‘si olması bizi çok mutlu etmiştir. Bundan sonraki

çalışmalarında başarılar diliyorum" dedi.

Vali Yardımcısı İbrahim Yurdakul da GTO Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi‘nin başarısını kutlayarak, "1930‘lu yıllarda merhum Muzaffer Sarısözen‘le başlayarak yurdun dört bir yanında, çok zor şartlarda yapılan derleme çalışmaları TRT tarafından güzel bir arşive dönüştürülerek, bugün Türk Halk Müziği‘nin gerek güzel sanatlar liselerinde gerekse konservatuarlarda hak ettiği yeri bulmasını sağlamıştır. Bundan sonra da okulumuzun birçok başarıya imza atacağına inanıyorum" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Vali Yardımcısı İbrahim Yurdakul ve Milli Eğitim Müdürü Ekrem Serin tarafından, yarışmada emeği geçen okul müdür yardımcısı Zarif Mor, Kanun öğretmeni Gülcan Karadağlı ve koro şefi Mustafa Karadağlı‘ya teşekkür belgesi, öğrencilere de onur belgeleri ve madalyaları verildi.

Kaynak: İHA