Chp Malatya Milletvekili Adayı Dila Boztepe:

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya milletvekili adayı Dila Boztepe, CHP‘nin iktidarında mazorun 1,5 TL olacağını belirtti.

Taştepe Mahallesi Metin Emiroğlu Lisesi önünde, diğer milletvekili adayları Veli Ağbaba ve Ali Dağdelen ile birlikte vatandaşlara hitap eden CHP Malatya milletvekili adayı Dila Boztepe, CHP‘nin iktidarında mazorun 1,5 TL olacağını belirterek, "İktidara geldiğimizde çiftçimizin kalkınması için elimizden geleni yapacağız. Çiftçimizin deposu yarı fiyatına dolacak. Mazottan vergi ve harçlar kaldırılıp, litresi 1,5 TL‘ye satılacak" ifadelerini kullandı.

Partilerinin Aile Sigortası Projesi‘nden de söz eden Dila Boztepe, "Aile sigortasıyla güvencesiz aile kalmayacak. Kimse yatağa aç girmeyecek. Kadınlarımızın hesabına her ay 600 TL yatırılacak. Aile Sigortası kapsamındaki tüm yurttaşlarımız genel sağlık sigortalı sayılacak. Gittikleri hastanelerde ücret ödemeden tedavi olabilecekler"dedi.

Askerlik süresini önce 9 aya, sonra kademeli olarak 6 aya indireceklerini söyleyen Boztepe, "Üniversite okuyan kardeşlerimiz ise askerliğini yaz tatillerinde ikişer veya üçer aylık dönemlere bölerek yapabilecekler" şeklinde konuştu.

Malatya‘nın yerel sorunlarına da temas eden Boztepe, "Segili hemşehrilerim. İş olmadan aş olmaz. Malatyamızda binbir emekle kurulan, yıllarca memleketi doyuran Tekel ve Sümerbank gibi fabrikalarımız kapatılıp, binlerce kişinin işsiz ve aşsız kalmasına neden oldular" dedi.

Boztepe, kadın ve çocuklara da ilgi gösterip, onlara sevgi gösterisinde bulundu.

Kaynak: İHA