Adana Ülkü Ocakları’Nın "Gönül Seferberliği Yemeği"

Adana Ülkü Ocakları, 3 Mayıs Türkçülük Günü dolayısıyla “Gönül Seferberliği Yemeği” düzenledi.

Adana Ülkü Ocakları’Nın 'Gönül Seferberliği Yemeği'
Büyük bir lokantada verilen yemeğe MHP Adana Milletvekilleri Yılmaz Tankut, Muharrem Varlı, MHP’li ilçe ve belde belediye başkanları, ocak başkanları, MHP ilçe başkanları, İl Genel Meclis Başkanı Ali Adırbelli, il genel ve belediye meclis üyeleri, il ve ilçe kadın kolları mensupları, milletvekili adayları, MHP’de ve Ocaklarda daha önce görev üstlenmiş değerli şahsiyetler, üniversiteli Ülkücü gençler ile çok sayıda davetli hazır bulundu. İstiklal Marşı okunarak başlanan etkinlikte, Adana Ülkü Ocakları’nın 14 aylık faaliyeti sinevizyon gösterisiyle aktarıldı.

Adana Ülkü Ocakları Başkanı Serhat Kanat açılışta yaptığı konuşmada, “Gök mavisi gözlerinde özgürlüğü bulduğumuz Bozkurt Mustafa Kemal’in sözleriyle seslenmek istiyorum: Memleketin dahilinde, iktidara sahip olanlar gaflet ve dalalet ve hatta hıyanet içinde bulunabilirler. Hatta bu iktidar sahipleri, şahsi menfaatlerini müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler. Millet fakruzaruret içinde harap ve bitap düşmüş olabilir. İşte Türk gençliği olarak bizler, bu ahval ve şerait içinde dahi vazifemizin Türk istiklal ve cumhuriyetini kurtarmak olduğunu, muhtaç olduğumuz kudretin ise damarlarımızdaki asil kanda mevcut bulunduğunu biliyoruz” dedi.

Kanat, 1944’de Türk milliyetçilerine reva görülen baskı ve işkenceleri hatırlatarak, aynı bedeli ödemeye hazır olduklarını kaydederken, seçimlerin de önemine değindi “Türk milliyetçileri vermiş oldukları mücadele sonucunda milletimizin gönlünde hak ettiği yere kavuşacaktır. Bu nedenle 12 Haziran’da yapılacak seçim, sıradan bir seçim olmaktan öte, Türk milletinin ve Türkiye Cumhuriyeti’nin varoluş mücadelesi olarak karşımıza çıkmaktadır. O nedenle her Türk milliyetçisi bu şuur ve idrak içerisinde olma mecburiyetindedir” ifadesini kulandı.

MHP Adana İl Başkanı A. Kadir Üçkardeşler de, coşkulu kalabalığa hitabında Türk milliyetçilerinin kararlılığını vurguladı ve “3 Mayıs 1944 olayları; baskı, şiddet, kovuşturma ve haksızlıkların bile, milli bir hedefi kendileri için pusula yapmış olanları inançlarından asla vazgeçiremediğini, işkence ve zulümlerin bir işe yaramadığını herkese açıklıkla ispat etmiştir. Bugün de hiçbir güç, milletimize hizmet etme noktasında bizi yolumuzdan, hedefimizden uzaklaştıramayacaktır” dedi.

Bin 125 kişinin katıldığı yemekte, 3 Mayıs 1944’ün kahramanları Nihal Atsız, Alparslan Türkeş ve diğer Türk milliyetçileri ile bütün şehitler ve gaziler için dualar okundu. Gecenin sonunda davetlilere Osmaniye Belediyesi Mehteran Takımı muhteşem bir gösteri sundu.

Kaynak: İHA