500 Otobüs Şoförü, Ulaşımı Aksatmaktan Soruşturmalık Oldu

Ankara‘da Tekel işçilerinin eylemine destek vermek amacıyla 4 Şubat 2010‘da Türkiye genelinde yapılan iş bırakma eylemine katılan İzmir Büyükşehir Belediyesi‘ne bağlı 500 otobüs şoförüne soruşturma açıldı.

Ankara‘da Tekel işçilerinin eylemine destek vermek amacıyla 4 Şubat 2010‘da Türkiye genelinde yapılan iş bırakma eylemine katılan İzmir Büyükşehir Belediyesi‘ne bağlı 500 otobüs şoförüne soruşturma açıldı. Savcılık, eyleme katılan şoförlerin listesini istedi. İşçilerin, Ankara‘ya gitmeleri dolayısıyla ulaşım hizmetlerinin sekteye uğratmaları sebebiyle soruşturulacağı belirtildi.

Türk İş, Hak İş, DİSK, Memur Sen, Türkiye Kamu Sen ve KESK‘in ortak kararıyla 4 Şubat 2010‘da "Çalışmama hakkını kullanma" eylemi yapıldı. Ülke çapındaki eyleme katılan belediye otobüsü şoförleri, çalışmalarını aksattı. Sabah saatlerinde duraklarda yığılmalar meydana geldi. Belediye otübüsleriyle ulaşım, saat 13.00‘ten sonra kısmen normale döndü. İzmir Büyükşehir Belediyesi, eyleme katılan ve toplu ulaşımı aksatan şoförlere yevmiye kesme cezası verdi. Sendikaların kararını uygulayan şoförler, bu cezayla konunun kapandığını düşünürken şimdi de savcılık soruşturmasıyla karşı karşıya kaldı. Ulaşımda meydana gelen aksamalar hakkında yapılan şikayetler üzerine soruşturma için harekete geçen sacılık, ESHOT Genel Müdürlüğü‘nden, eylemin ulaşımı olumsuz etkileyip etkilemediği sordu. Daha sonra da eyleme katılan personelin isim listesi istendi. Belediye otobüslerinde çalışan ESHOT, İZULAŞ ve İZELMAN kadrolu şoförler, soruşturma kapsamında ifade verecek.