Erdoğan: Chp’Nin Fabrika Ayarları Değişmiyor

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ne kadar makyaj yapılırsa yapılsın Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) hep aynı olduğunu söyledi. CHP’nin 40 yıl önceki zihniyetinin hiç değişmediğini belirten Erdoğan, “Bunların o gün neyse bugün de fabrika ayarları değişmiyor.” dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ne kadar makyaj yapılırsa yapılsın Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) hep aynı olduğunu söyledi. CHP’nin 40 yıl önceki zihniyetinin hiç değişmediğini belirten Erdoğan, “Bunların o gün neyse bugün de fabrika ayarları değişmiyor.” dedi.

    Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu‘nun (TUSKON) WOW Otel‘de düzenlediği toplantıya katılan Başbakan Erdoğan, buradaki konuşmasında CHP’ye yüklendi. Ana muhalefet lideri Kemal Kılıçdaroğlu‘nun "Bu memlekette ezan okunuyorsa CHP sayesinde okunuyor" sözünü hatırlatan Erdoğan, “Bu ülkede ezan CHP sayesinde okunuyor diyenler, 1941 yılında ezanı ‘Tanrı uludur’ şeklinde okumayanların cezalandırılmasına dair kanun çıkardılar. Bu CHP’dir. İstedikleri makyajı yapsınlar CHP yine CHP’dir. 40 yıl önceki zihniyet neyse bugün de o fabrika ayarları değişmiyor bunların. Bunlar milletin hiç bir kutsalına saygı göstermediler, bu millet ekonomik anlamda, sosyal anlamda, siyasi anlamda, en önemlisi inançlar bakımından en büyük zulmü CHP‘nin tek başına iktidar olduğu dönemlerde yaşamıştır.” diye konuştu.

    CHP’Lİ ADAY ‘AYETİ’ HER HALDE KADİR TOPBAŞ SÖYLEDİ ZANNETTİ

    CHP İstanbul 3. Bölge 5. sıra milletvekili adayı Binnaz Toprak, ‘Her canlı ölümü tadacaktır‘ Ayet-i Kerime‘sinin sinir bozucu olduğunu söylemesine de değinen Erdoğan, “Önünden her gün binlerce insanın geçtiği mezarlığın kapısında ‘Ruhuna El-Fatiha’ yazardı. Şimdi ise ‘Her canlı bir gün ölümü tadacaktır’ yazıyor. ‘Bu çok sinir bozucu bir şey.’ Bunu televizyon programında söylüyor. Bu bir profesör, kendisinden böyle bir şey beklemezdim. Bir taraftan sen çıkacaksın bu ülkede ‘Ezan CHP sayesinde okunuyor’ diyeceksin ama senin adayın Allah’ın ayetine, ilahi mesaja ‘sinir bozucu’ diyecek. O zannetti ki Allah’ın ayeti var ya orada bu Kadir Topbaş’ın bir sözü zannetti.” ifadesini kullandı. Erdoğan’ın bu sözü üzerine salondakiler uzun süre güldü.

    Kars’taki ‘insanlık anıtı’ heykeline de değinen Erdoğan, “Eğer biz Kars‘ta yapılan bir şeye karşı çıktıysak, bunun sebebi var. Bizim tarihi eserlerimizin üzerine vakıf eserlerinin olduğu bir bölgeye bu tür bir eserleri yapanları bizler hoş karşılamadığımız gibi yargı da zaten yıkım kararı vermiş. Uyarıma rağmen onu yaptıran belediye başkanı CHP’nin birinci sırada milletvekili adayı. Birileri kalkıp bunu savunuyor. Savunuyorsa savunsun. Biz olduğumuz gibi görüneceğiz göründüğümüz gibi olacağız. Şimdi tarihi eserleri belli bir ölçünün dışında oraya bina konduramazsınız, gelip siz şuanda bir surun dibine yeni bir bina inşa edemezsiniz. Belli bir mesafede belli bir yere çıkamazsınız, onu gölgeleyemezsiniz. Burada ise tarihi tabyaların üzerine kondurdular. Iğdır’da insanlık anıtı var. Onlar da gayet güzel bir şekilde yapmışlar, kimse ona bir şey diyor mu? Bunlara biz yabancı değiliz. CHP’li Karşıyaka Belediyesi ‘ben bunu almaya hazırım’ dedi niye almıyor gel al.” diye konuştu.