Vali Erkmen Güney İlçesinde İncelemelerde Bulundu

Denizli Valisi Yavuz Erkmen, Güney ilçesini ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

Vali Erkmen Güney İlçesinde İncelemelerde Bulundu
Vali Erkmen‘in inceleme gezisine İl Genel Meclisi Başkanı Hüseyin Gürlesin, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Adem Oklu, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz ve İl Sağlık Müdürü Erdoğan Taş da katıldı. Güney‘de Kaymakam Hasan Sadebıyık, Belediye Başkanı Halit Gürbüz, Güney İl Genel Meclisi üyeleri ve köy muhtarları tarafından karşılanan Vali Erkmen ve beraberindeki heyet ilk olarak Kaymakamlığı ziyaret etti. Kaymakam Sadebıyık, ziyarette Vali Erkmen ve beraberindeki heyete Güney‘in sorunları hakkında bilgi vererek, taleplerini iletti.

Vali Erkmen Üç Eylül İlköğretim Okulu‘nu ziyaret ederek incelemelerde bulundu.Güney Belediye Başkanı Halit Gürbüz, 1967 yılında eğitim öğretime başlayan Üç Eylül İlköğretim Okulu‘nun kendisinin de mezun olduğu okul olduğunu ifade ederek, mezun olduğu okula bir ek bina kazandırılmasının heyecanını yaşadığını söyledi. İl Genel Meclisi Başkanı Hüseyin Gürlesin de İl Özel İdaresi bütçesinden yapılan okulun Güney‘e hayırlı olmasını dileyerek, "İl Genel Meclisi ve İl Özel İdaresi olarak eğitimi çok önemsiyoruz. Eğitim bizim olmazsa olmazımız. İl Özel İdaresi bütçesinden en fazla payı eğitim yatırımlarına ayırıyoruz. Bundan sonraki süreçte de eğitime katkı vermeye devam edeceğiz" diye konuştu.

ÇOCUKLAR GELECEĞİMİZ

Vali Erkmen, 13 Mayıs‘ta Başbakan Erdoğan‘ın açılışını yaptığı okul ek binasını incelemeye gelirken aynı zamanda vatandaşlarla da bir araya gelip sorunlarını dinlemek için Güney‘i ziyaret ettiklerini ifade ederek, "Çocuklar bizim geleceğimiz. Onları en iyi şekilde yetiştirmek zorundayız. Dünyada rekabetin çok çetinleştiği bir ortamda çocuklarımızı en donanımlı şekilde yetiştirmeliyiz. Yapılan ek bina anasınıfları, normal sınıflar ve konferans salonu ile güzel bir okul binası oldu. Bunun yanında Güney‘de bir hastane yapılmasını önümüzdeki süreçte gerçekleştirmek için adımlar atacağız. Böylelikle Güney‘in önemli sorunlarından birisi de ortadan kalkmış olacak. Bu okulumuzun yapımında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.

HASTANE YAPILMASI İÇİN BAĞIŞLANAN ARSADA İNCELEME

Güney Aile Sağlığı Merkezi‘ninde de inceleme yapan Vali Erkmen, merkezin arka tarafında bulunan ve emekli öğretmen Süleyman Çakmak‘ın varisleri tarafından hastane yapılması için bağışlanan 3 bin metrekarelik arsada da incelemelerde bulundu. Bağışlanan 3 bin metrekarelik arsanın yanına biraz daha alan eklenmesi halinde yapılacak olan hastanenin ferah bir ortama kavuşacağını belirten Vali Erkmen, bu konudaki dileğini Belediye Başkanı Halit Gürbüz‘e iletti. Başkan Gürbüz de konu üzerinde çalışacaklarını ve büyük olasılıkla konunun çözüme kavuşacağını söyledi.

Güney Belediyesi‘ni de ziyaret eden Vali Erkmen ve beraberindeki heyete Belediye Başkanı Halit Gürbüz tarafından belediyenin sorunları hakkında bilgi verildi. Güney Şelalesi‘ne giden yolun iyileştirilmesini istediklerini belirten Başkan Gürbüz, halen stabilize olan yolun asfaltlanması durumunda Güney turizminin çok olumlu şekilde etkileneceğini söyledi.

Kaynak: İHA