Muhtaç Öğrencilere Yardım Derneği Çocuk Evi Açtı

Adıyaman Kurs ve Okul Talebelerine Yardım Derneği, SODES tarafından desteklenen "Benim Yuvam" projesi kapsamında çocuk evi açtı.

Adıyaman Valisi Ramazan Sodan‘ın katılımı ile hizmete açılan Gülbahar Çocuk Evi, öncelikli olarak muhtaç ve yoksul öğrencilere hizmet verecek. Açılış töreninde konuşan Vali Sodan, 0-6 yaş arasındaki çocukların eğitimine önem verdiklerini belirterek, "Hizmete açılan çocuk evi 0-6 yaş arasındaki çocukların gelişimine katkı sağlayacak. Çocuklara bilgilerin aşılanacağı en önemli yaş 0-6 yaştır. Eğitimin temelleri bu yaşta alınır. Biz de hükümetimiz de bu eğitimleri destekliyor, okul öncesi eğitim kurumlarına

ağırlık veriyoruz" dedi.

Dernek Başkanı Abdullah Kırmızı ise konuşmasında eğitime yapılan yatırımların önemine değinirken, hizmete giren çocuk evinin 80 öğrenci kapasiteli olduğunu söyledi.

50 bin TL‘lik bütçe ile hizmete açılan çocuk evinin açılış kurdelesini Vali Ramazan Sodan kesti. Açılışın ardından Vali Ramazan Sodan, Vali Yardımcısı Aydın Börü, Belediye Başkan Yardımcısı Ebubekir Fırat, AK Parti milletvekili adayı Murtaza Yetiş ve dernek üyeleri çocuk evini gezerek incelemelerde bulundu.

Kaynak: İHA