Bayan İlçe Başkanı, Genel Başkanını Tek Başına Mum Işığında Bekledi

Türk siyasal tarihine dürüstlüğü ile adını yazdıran eski Başbakanlardan merhum Bülent Ecevit’in yıllar önce Ankara’daki Or-An Sitesi’nde kiraladığı bir evin elektriklerinin borcundan dolayı kesik olması nedeniyle mum ışığı altında basın toplantısı yaptığı halen orta yaş kuşağının hafızasındayken, benzeri olay önceki gün Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde yaşandı..

Bayan İlçe Başkanı, Genel Başkanını Tek Başına Mum Işığında Bekledi
Demokratik Sol Parti’nin Genel Başkanı Masum Türker’in Balıkesir ve ilçelerini ziyareti sırasında Ayvalıklı DSP’liler, uzun süre güneşin altında Genel Başkanlarını beklemelerine rağmen, Türker’in ziyaret programının değişmesi nedeniyle beklemekten vazgeçerek evlerine döndüler. Genel başkanını sabahın ilk ışıklarından, gecenin geç saatlerine kadar tek başına bekleyen DSP Ayvalık İlçe Başkanı Birsen Soyak, ilçede günün konusu oldu.

Yeni taşındıkları DSP İlçe Başkanlığı binasının elektrik masraflarını karşılayamadıkları için henüz elektrikleri bulunmayan parti binasında Balıkesir Merkez, Bandırma, Gönen, Havran, Edremit, Akçay ziyaretlerinde bulunan DSP Genel Başkanı Masum Türker’i tek başına karanlıkta bekleyen genç ilçe başkanının bu durumu, tıpkı 8 yıl önce koalisyon hükümetinin ardından Or-An Sitesi’nde evinin elektriklerinin borcu nedeniyle kesik olduğu dönemde eşi Rahşan Ecevit ile birlikte bir basın toplantısı düzenlemek zorunda kalan merhum Bülent Ecevit’i anımsattı.

DSP’nin dinamik ve zorluklardan yılmayan bayan ilçe başkanı Soyak, Ayvalık’a bağlı Küçükköy beldesinin Badavut mevkiindeki evinde kendisini bekleyen eşi ve kızına rağmen ısrarla Genel Başkanını beklemeyi sürdürürken, Fenerbahçe’nin şampiyonluk kutlamaları ve saatinde ilerlemesi nedeniyle DSP Genel Başkanı Masum Türker’in Ayvalık ziyaretini iptal etmesi ve bu durumun kendisine DSP İl Başkanlığından kendisine bildirilmesiyle evine dönmek zorunda kaldı.

“AKSAKLIKLAR BİZİ YILDIRAMAZ”

Konuyla ilgili görüşlerini aldığımız DSP Ayvalık İlçe Başkanı Birsen Soyak, “12 Haziran’da yapılacak olan genel seçimler için parti olarak çalışmalarımızı bıkmadan usanmadan sürdürüyoruz. Bugün Sayın Genel Başkanımız Balıkesir ziyaretleri kapsamında ilçemize gelecekti. Ancak bize bildirilen programa göre öğle saatlerinde gelecekti. Ama program değişti ve ancak akşam saatlerinde Ayvalık’ta olacağı bildirildi. Partili arkadaşlarımız saatlerce bekledikleri için işleri nedeniyle beklemekten vazgeçtiler. Genel Başkanımızı Ayvalık’a geldiğinde karşılamak gerekiyordu. Bu yüzden de bekledim. Ama yoğun ziyaret programı nedeniyle aksaklıklar oldu. Bu saate kadar bekledim ama demin İl Başkanlığımızdan gelen bir telefonla Genel Başkanımızın Ayvalık ziyaretinin iptal olduğu bildirildi. Sanırım önümüzdeki günlerde İzmir ziyareti programının içerisinde Ayvalık’ımıza da uğrayarak seçmenlerimizle buluşacak. Biz DSP olarak halka hizmetin Hakka hizmet olduğu inancıyla hareket etmekteyiz. Bu yüzden de bu tip aksaklıklar bizleri yıldırmaz” diye konuştu.

Elektrikleri olmayan parti binasında karanlıkta saatlerce Masum Türker’i bekleyen DSP Ayvalık İlçe Başkanı Birsen Soyak, “Bizim gemiciğimiz yada yandaşlarımızdan akan astronomik yeşil sermaye gelirlerimiz yok. Sadece DSP’nin kurucusunun bizlere öğrettiği ve benimsettiği dürüstlüğümüz var. Bu yüzden de ekonomik sıkıntılar bizlere vız gelir. Biz bir gün elektriklerimizi bir şekilde açtırırız. Ama mühim olan 13 Haziran sabahı Türkiye’yi aydınlığa çıkarmaktır. DSP olarak bizde bunu yapmaya çabalıyoruz” dedi.

Kaynak: İHA