Şimşek: Zorunlu Eğitimi 13 Yıla Çıkaracağız

BATMAN (A.A) - 18.05.2011 – Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ‘‘Önümüzdeki dönemde zorunlu eğitimi 8 yıldan 13 yıla çıkaracağız‘‘ dedi.

Seçim çalışmalarını Batman‘da sürdüren Bakan Şimşek, Başbakan Recep Tayip Erdoğan‘ın 24 Mayıs‘ta Batman‘da yapacağı miting için yürütülen yer belirleme çalışmalarına katıldı.

Batman Valisi Ahmet Turhan ile Cumhuriyet Meydanı ve Batman Emniyet Müdürlüğü önünde inceleme yapan Bakan Şimşek, daha sonra Sason İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünde düzenlenen ‘‘Veli Bilinçlendirme‘‘ eğitimine katıldı. 

Bakan Şimşek, burada yaptığı konuşmada, eğitimin önemine dikkati çekerek, çocukların, Ankara veya Londra‘da herhangi bir merkezde var olan eğitime ilişkin materyallere, yani malzemelere ve bilgiye rahat bir şekilde ulaşması gerektiğini belirtti.

Şimdi bir adım daha ileri giderek kara tahta yerine beyaz elektronik tahtalar kullanılacağını ifade eden Şimşek, şöyle konuştu:

‘‘Bu elektronik tahtalar bilgisayarla iletişim halinde olacak. Yani bizim öğrencimizin kendi sırasında, önünde bilgisayar olacak. O tahtada işlenen bütün konular olduğu gibi o sıradaki bilgisayara da aktarılabilecek. Yani bir USB diskle tüm konuları yükleyebilecek. Dünyadaki en modern, en iyi teknolojileri okullarımızda da kullanabileceğiz. Eğitim süresinin de uzatılması gerekiyor. Önümüzdeki dönemde zorunlu eğitimi 8 yıldan 13 yıla çıkaracağız. Çocuklarımız okusun. Anaokulu ile bir insanın en az 13 yıl okuması lazım. Batı‘nın en gelişmiş ülkeleri, Avrupa ve dünyanın en gelişmiş ülkelerinde zorunlu eğitim 11-12 yıl civarında. Biz de eğitimi 13 yıla çıkarmayı hedefliyoruz. Bunun için gerekli imkanları seferber edeceğiz.‘‘

Daha sonra Organize Sanayi Bölgesi‘ndeki Batman Un Fabrikası‘nı ziyaret ederek yetkililerden bilgi alan Şimşek, fabrikadaki işçilerle öğle yemeği yedi.

18.05.2011 21:15:04

Kaynak: AA