Vali Cerrah: Aile Yapısının Bozulması Çok Tehlikeli

Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah aile yapısının bozulmasının toplumun sosyal yapısının bozulması anlamına geldiğini belirterek, bunun da büyük bir tehlike arz edeceğini söyledi.

Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah aile yapısının bozulmasının toplumun sosyal yapısının bozulması anlamına geldiğini belirterek, bunun da büyük bir tehlike arz edeceğini söyledi.

Huzurevi sayısındaki artışın aile yapısının bozulmasına bir örnek olduğunu söyleyen Vali Cerrah insanların anne babalarına bakmak zorunda olduklarını kaydederek; çocukların anne baba sevgisini bilmesi ve okullarda özellikle bu konuda eğitim verilmesi gerektiğine dikkat çekti.

Aile Haftası nedeniyle kendisini ziyaret eden, Sosyal Hizmetler İl Müdürü İlyas Küçükosmanoğlu ve kutlama komitesini kabul eden Vali Cerrah önemli mesajlar verdi.

Kardelen Çocuk Yuvası ve Özden Kardeşler Huzurevi sakinlerinin de bulunduğu ziyaret sırasında konuşan Vali Cerrah, “Bizim toplumumuzda aile, çocukları ile bir bütündür. Çocuklar ekmek sahibi olana kadar aileden ayrılmazlar, hatta ekmeklerini ellerine aldıktan sonra bile babanın denetiminden, annenin şefkatinden uzak kalmazlardı. Ne yazık ki, bu yapı bozulmaya yüz tuttu. Aile yapısının bozulması demek toplumun sosyal yapısının bozulması demektir. Bu nedenle aile yapısının bozulması çok tehlikeli.”diye konuştu.

Toplumumuzun güçlü aile yapısına sahip çıkması gerektiğini de vurgulayan Vali Cerrah “Toplumumuzda, geçmişte, aile çocuklarına sahip çıkmasa diğer akrabaları sahip çıkar, kol kanat gererdi. Eğer akrabalar yoksa komşuları sahip çıkardı. Toplumumuzun güçlü bir aile yapısı sayesinde ne çocuklar ne de kadınlar boşlukta kalmazlardı. Ama maalesef son yıllarda bu aile yapımız da çözülmeler başladı. Şu anda Avrupa güçlü aile yapısına önem verirken, bizim zaten güçlü olan aile yapımız bozulmaya yüz tuttu. İnşallah toplumumuz bu değerlerine yeniden sahip çıkar.”dedi.

Vali Cerrah, ziyaretin devamında çocuk yuvasında kalan çocuklar ve huzurevi sakinleri ile sohbet etti.

Çocuk yuvasında kalan çocuklar hakkında İl Sosyal Hizmetler Müdürü İlyas Küçükosmanoğlu’ndan bilgi alan Vali Cerrah ziyaret sonunda çocuklara hediyeler verdi.