Öztok ‘Hilalkart Projesi‘ni Tanıttı

MHP Adana Milletvekili Adayı Cahit Öztok, ‘Hilalkart Projesi‘ ile birlikte kadınların kendine olan güveni artacağı gibi küçük esnafın da kalkınmasının sağlanacağını söyledi.

Öztok ‘Hilalkart Projesi‘ni Tanıttı
12 Haziran‘da yapılacak olan genel seçimlerle ilgili çalışmalarını sürdüren Öztok, merkez ilçe Sarıçam‘a bağlı Şahintepesi Mahallesi‘nde aynı zamanda partisinin seçim beyannamesinde de yer alan; ‘Hilalkart Projesi‘ni tanıttı. Mahalle sakinleriyle tek tek tokalaşarak, onlarla ayak üstü sohbet eden Öztok, kürsüde yapmış olduğu konuşmasındaysa; “Ben sizlerin evladıyım. Memleketimin güzel topraklarında doğdum. Burada çalıştım burada kazandım. Sevdalı olduğum Adana‘dan hiç kopmadım. Bazı partilerde olduğu gibi ‘ithal vekil‘ değilim” ifadesini kullandı.

MHP‘nin hazırlamış olduğu projelerle ilgili olarak açıklamalarda bulunan Öztok, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçesi tarafından kamuoyuna açıklanan ve MHP‘nin seçimlerdeki en önemli projelerinden biri olarak öne çıkan; ‘Hilalkart Projesi‘ni tanıttı. ‘Hilalkart‘ın ev kadınlarına verilmesinin esas alındığını, bu kartla ev kadınlarının mutfak ihtiyaçlarını kendi iradesi ve ekonomik bağımsızlığıyla karşılayacağını anlatan Öztok, "Hilalkart ile ev kadınlarımızın kendisine olan güveni artacak. Mutfaktaki tenceresinin kaynama sorunu ortadan kalkacak” dedi.

Bugün gelinen noktada halkın ve esnafın, borç yükü altında ezilip adeta yoksulluğa itildiğini savunan Cahit Öztok, tüm bunların yanında da esnafın bitirilmek istendiğini, ancak buna parti olarak asla izin vermeyeceklerinin altını çizdi. ‘Hilalkart Projesi‘nin, kadınlara önemli ayrıcalıklar tanırken, esnafa da avantajlar sunarak ona adeta bir ‘can simidi‘ vereceğini kaydeden Öztok, “Projeyle birlikte aynı zamanda mahallelerimizdeki küçük esnafın da kalkınması sağlanacak. Bu proje hazır sosyal yardımlara ilaveten verileceği unutulmamalı. Yoksulu hor gören onun aldığı sosyal yardımı memlekete ilan eden rencide edici siyasete karşı partimiz bu projeyi üretti. MHP iktidarında Türk milleti ekonomik anlamda da büyük bir rahatlama yaşayacaktır” diye konuştu.

Kaynak: İHA