Ortodokslar Kapadokya‘da Pazar Ayininde Buluştu

Ortodokslar, Kapadokya‘da Fener Rum Patriği Bartholomeos‘un yönettiği pazar ayininde bir araya geldi. Patriğin dostluk ve barış mesajı verdiği ayine Ortodokslar büyük ilgi gösterdi.

Fener Rum Patriği Bartholomeos, Nevşehir‘in Gülşehir ilçesinde bulunan Aziz Dimitris Kilisesi‘nde Pazar Ayini yönetti. Yunanistan‘ın başkenti Atina ve Selanik‘in yanı sıra, Rusya, İngiltre ve İsviçre‘nin yanı sıra İstanbul‘dan gelen yaklaşık 500 Ortodoks‘un katıldığı ayinde İncil‘den çeşitli ayetler okunup, dualar edildi. Heybeliada Ruhban Okulu mezunu İsviçre Ortodoks Metropoliti İeremias, Rusya Federasyonu Baş Episkoposu Arsenios ile Anglikan Kilisesi‘nin temsilcisi Peder Janothan da katıldığı ayinin

son bölümünde Fener Rum Patriği Bartholomes, ayine katılanlara şaraba batırılmış ekmek tattırdı.

Daha sonra ise ayinin gerçekleştirildiği kiliseye Gülşehir İlçe Kaymakamı Mesut Yakuta, Gülşehir Belediye Başkanı Mustafa Dursun ve İlçe Müftüsü Faruk Turhan geldi.

Fener Rum Patriği Bartholomeos burada yaptığı konuşmada, ayin için kendilerine izin veren Türk makamlarına teşekkür etti. Patrik Bartholomeos, dostluk ve barış mesajları verdiği konuşmasında, "2000 yılından beri muhtelif vesilerle gelerek, biz Hristiyan Ortadokslar için çok özel bir anlamı olan bu medeniyetler beşiğinde ayin yönetme heyecanını bizlere bağışlayan Yüce Allah‘a hamd ediyoruz.Onyıllarca ayrı kaldığımız kiliselerimiz tarihimiz ve geleneklerimizle tekrar buluşmanın ve burada yaşamış olan eski

ailelerin çocuk ve torunlarıyla buralara yaptığımız ibadet ziyaretlerinin ne kadar güzel neticeler verdiğine en çok sizler, Kapadokya halkı şahit olmaktadır. Açılan bu sevgi ve diyalog yolunda ilişkilerin devam etmesi için hep duacı olacağız ve Allah müsade ettiği sürece bu inanç ve dua merkezini ziyaret etmeye geleceğiz" şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA