Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak Manisa‘da

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, "Çocuklarınızı 12 yaşına kadar Kur‘an kursuna göndermeniz yasak ancak İncil, Tevrat, bale gibi kurslara gönderebiliyorsunuz. Devlet büyüklerine, Başbakan‘a sesleniyorum; kendi kutsal kitabını kendi nesli için tehlike olarak gören başka bir ülke gördünüz mü?" dedi.

Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak, partisi tarafından Manisa Cumhuriyet Meydanı‘nda organize edilen mitingde Manisalılarla bir araya geldi. Yağmurun azizliğine uğrayan Kamalak, yaklaşık bin kişiye hitap etti. Kamalak öncesinde Saadet Partisi İl Başkanı Mehmet Ağaçhan ve İzmir 1. sıra milletvekili adayı Cemal Bağcı birer konuşma yaptı. İzmir 1. sıra milletvekili adayı Cemal Bağcı, konuşmasında 12 mayıs tarihini, "5-15" diye bir türlü hatırlayamayınca yardımına Genel Başkan Mustafa

Kamalak yetişti ve tarihin 12 mayıs olduğunu hatırlatması üzerine Bağcı konuşmasını sürdürdü. "Başbakan Kamalak" sloganları arasında kürsüye çıkan Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak, ilginç vaatlerde bulundu. Türkiye‘de son 10 yılda işsizliğin arttığını, cari açığın arttığını, iç ve dış borcun arttığını, terör olaylarının arttığını, işsizliğin arttığını savunan Kamalak, bu sorunların ancak Saadet Partisi ile çözülebileceğini iddia etti.

Sandığa atılan oyun düşmana sıkılan kurşundan daha tesirli olduğunu söyleyen Kamalak, "Televizyonlara bakarsanız Türkiye‘de her şey güllük gülistanlık. Meclise bakarsanız onlarca bakan var ama biri de bu ülkenin sorunları çözmek için çalışmıyor. Sandığa atılacak her bir oyun düşmana sıkılmış mermiden daha tesirli ve etkili olduğunu unutmayın. O yüzden 12 haziran günü sandığa gittiğinizde oylarınızın adresi Saadet Partisi olsun" dedi.

"OSMANLICA‘YI DERS OLARAK VERECEĞİZ"

Partisinin vaatlerini sıralayan Kamalak, ilk olarak miting alanındaki partililere "Çanakkale‘de yatan 250 bin şehit ecdadınızın mezar taşlarında yazan isimlerini okuyabiliyor musunuz?" diye sordu. Ardından, "İktidara geldiğimizde yapacağımız ilk işimiz atalarımızın mezar taşlarındaki isimlerini okuyabilmeniz için Osmanlıca‘yı eğitimin her aşamasında ders olarak vermek olacaktır" dedi.

12 yaşına kadar çocukların Kur‘an kursuna gitmesinin yasak olduğuna dikkat çeken Kamalak, "Çocuklarınızı 12 yaşına kadar Kur‘an kursuna göndermeniz yasak ancak İncil, Tevrat, bale gibi kurslara gönderebiliyorsunuz. Ddevlet büyüklerine, Başbakan‘a sesleniyorum; kendi kutsal kitabını kendi nesli için tehlike olarak gören başka bir ülke gördünüz mü? İktidara geldiğimizde eğitim sistemini silbaştan değiştireceğiz. 4+4+3 sistemini yeniden getireceğiz. İmam Hatiplerin orta ve sonrasında devamı olan İslam

enstitülerini tekrar, 1974‘teki gibi açacağız" dedi.

Manisa‘daki çiftçinin sorunlarına ilişkin raporlar aldıklarını belirten Kamalak, "Manisa‘da 17 bin çiftçi olduğu, bunların da 16 bininin haciz mağduru olduğunu öğrendik. Yazıktır bu tablo. Biz iktidara geldiğimizde çiftçimize vergiden arındırılmış mazot vereceğimiz gibi, yakıt kullanan diğer vatandaşlarımıza da akaryakıtı yüzde 50 indirimle vereceğiz. 14 yıl önce dönemin koalisyon ortaklarından Mesut Yılmaz biz ‘çözüm üreteceğiz‘ dediğimizde ‘Kaynağı nereden bulacaksınız‘ diyerek hayretler içerisinde

kalıyordu. O zaman biz ülkedeki hortumcuların hortumlarını kısmen de olsa keserek halka giden havuza yönlendirdik. İçteki para babalarından da para istemedik. Sömürü havuzlarına akan paranın musluğunu kıstık. 14 yıl oldu iktidardan ayrılalı. Şimdi de Allah‘ın izniyle tekrardan iktidara geliyoruz" diye konuştu.

"AVRUPA BİRLİĞİ‘Nİ KURANLAR, ÇANAKKALE‘DE DEDELERİNİZİ ŞEHİT EDENLERDİR"

Türkiye‘nin Avrupa Birliği süreci hakkında da konuşan Kamalak, "Biliyorsunuz tam 52 yıldan bu yana Türkiye‘yi Avrupa Birliği‘ne yama yapabilmek için ayakta tutuyorlar. Diğer partilerle aramızdaki en önemli farklardan biri budur; biz diyoruz ki, Avrupa Birliği‘ni kuranlar kimler? Çanakkale‘de dedelerinizi şehit edenlerdir. Türkiye‘yi katillikten daha ağır bir suçla soykırım ile suçlayanlardır, oradan bir hayır gelmesini bekliyor musunuz? İslam ülkelerine saldırdıkları zaman ‘Bu bir Haçlı seferidir‘

diyorlar. Kendilerinin bir Hristiyan kulübü olduklarını ifade ediyorlar. O zaman soruyorum sizlere; sizler Hristiyan birliğinden yana mısınız, yoksa İslam birliğinden yana mısınız? Bütün vatandaşlarımıza ulaşın, ‘gel kardeşim İslam Birliği‘ni kuralım, Avrupa Birliği kapısında kul, köle olmaktansa ne olur kendi mecramıza yönelelim" ifadelerini kullandı.

Kaynak: İHA