Trafik Haftası Çeşitli Etkinliklerle Kutlanıyor

Her yıl 9-15 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Trafik Güvenliği Haftası, Dörtyol’da da kutlandı.

Trafik Haftası Çeşitli Etkinliklerle Kutlanıyor
Trafik Haftası Çeşitli Etkinliklerle Kutlanıyor
Her yıl 9-15 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Trafik Güvenliği Haftası, Dörtyol’da da kutlandı.

Bu nedenle öğretmenevinde düzenlenen kutlama törenine Kaymakam H. Hasan Özyiğit, İlçe Emniyet Müdürü Numan Şahaboğlu, İlçe Jandarma Komutanı Kd. Yzb. Mustafa Çömez, Dörtyol Belediye Başkanı Fadıl Keskin, Altınçağ Belediye Başkanı M.Yaşar Düz, Yeniyurt Belediye Başkanı H.Avni Günal, Milli Eğitim Müdür Mevlüt Erdal, Şoförler Odası Başkanı Süleyman Soylu, Öğretmenevi Müdürü Mücahit Bayar, okul müdürleri, emniyet mensupları ve öğrenciler katıldılar.

Saygı duruşu ve istiklal marşından sonra açılış konuşmasını yapan Emniyet Müdürü Numan Şahapoğlu, “Ülkemizde nüfusla birlikte trafiğe çıkan araç ve sürücü sayısındaki artış, meydana gelen trafik kazalarında çok hızlı bir yükseliş meydana getirmektedir. Yıllardan beri kazaları istatistikteki veriler olarak ortaya koymak, insanlar üzerinde istenilen davranışları kazandırmak konusunda bir güdüleme meydana getirmiştir. Bu yüzden trafik sorunlarını çözümlemek amacıyla Mayıs ayında Avrupa’da ve ülkemizde aynı hafta trafik güvenliği ve eğitim haftası olarak kabul edilmiştir." dedi.

Ardandan söz alan Kaymakam H. Hasan Özyiğit, trafik kazalarının yaşanmaması için dikkatli olmak gerektiğini, bunun da ilgilenme ve temel eğitimden geçtiğini söyledi.

Trafik Bürosu Amiri Komiser Yardımcısı İbrahim Yunus, trafik konusu slayt gösterimiyle yapılan trafik uygulamaları konusunda brifing sundu.

Daha sonra İlk Kurşun İlköğretim Okulu ana sınıfı öğrencilerinin hazırlamış olduğu ilk yardım konulu gösterileri izlendi.

Trafik Haftası dolayısıyla şiir, kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrenciler eserlerini okudu. Daha sonra üstün hizmetlerinden dolayı yılın trafik polisi, seçilen Başpolis Cevdet Orhun, yaklaşık 5 yıl boyunca kurallara uyarak trafik kazası yapmamış, ceza almamış olan başarılı araç sürücülerinden yılın kamyon şoförü Abdullah Açıcı ve yılın ticari otobüs şoförü Tahir Şimşir e, hafta nedeniyle İlköğretim ve liseler arasında düzenlenen şiir, öykü ve resim dallarında ilk üçe giren öğrencilere protokol tarafından ödülleri verildi.