Arnold Schwarzenegger 25 Yıllık Eşinden Ayrılıyor

Ünlü aktör ve eski Kaliforniya Valisi Arnold Schwarzenegger ile 25 yıllık eşi yazar Maria Shriver ayrılacaklarını açıkladı.

Arnold Schwarzenegger‘in sözcüsü tarafından yayımlanan açıklamada, çiftin ayrı olarak yaşarken ilişkilerinin geleceği konusuna ağırlık verdikleri ve 4 çocuğa birlikte ebeveynlik yapacakları belirtildi. Açıklamada çift, "Bu her ikimiz için de kişisel ve profesyonel bir dönüşüm. Uzun düşüncelerin, tartışmaların ve duaların sonucunda birlikte bu kararı aldık" dedi. Açıklamadan çiftin Brentwood‘daki evinde kimin kalacağı ve çocukların kimle kalacağı anlaşılamasa da sözcü, açıklamadan fazlasını

söyleyemeyeceğini belirtti.

Cumhuriyetçi Schwarzenegger, Ocak ayında 7 yıl süren Kaliforniya Valiliği görevini tamamladı. Konuşmalar yapmak ve eğlence sektörüyle ilgili projelerini sürdürmek için dünyayı dolaşan Schwarzenegger, sık sık Twitter‘da mesaj yayınlasa da bu mesajlarda Shriver‘dan bahsetmedi.

Shriver ise, evliliklerinin 25. yıldönümü olan 26 Nisan‘da Twitter‘da üç adet mesaj yayınlamış ama hiçbirinde bu karardan bahsetmemişti. Fakat yıldönümünden bir ay önce Facebook‘ta hayatında bir dönüşüm sürecine girdiğini belirten Maria Shriver, Youtube‘a yüklediği videoda, "Bildiğiniz gibi dönüşümler kolay olmuyor. Kendi hayatınızdaki dönüşümleri nasıl idare ettiğiniz hakkında tavsiyelerinizi bilmek isterim. Bundan sonra ne yapacağını bilmemek çok stresli. İnsanlar ne yaptığını sorup ne yaptığını

bilmediğini görünce inanamıyorlar" demişti.

Kennedy ailesinden Eunice Kennedy Shriver ile eski başkan yardımcısı adayı Sargent Shriver‘in kızı olan Maria Shriver, NBC haber kanalındaki muhabirlik görevini Schwarzenegger vali olunca bırakmıştı. İş, politika ve eğlence dünyalarının ünlü isimlerinin ve binlerce kişilik seyircinin katıldığı yıllık kadın konferansı düzenleyen, Kaliforniya Müzesi‘ni onarımdan geçiren ve Schwarzenegger‘le birlikte Kaliforniya Onur Listesi‘ni başlatan Shriver toplumun takdirini kazanmıştı.

Schwarzenegger, başta valilik adaylığına karşı çıkan karısının bu duruma çabuk alıştığını ve kendisine destek verdiğini belirtmişti. Schwarzenegger, 2009 yılında yaptığı bir konuşmada başarısının sırrını soranlara karısının hayatındaki güçlü etkisini ima ederek, "İlk olarak Amerika‘ya gelin. İki, ter dökerek çalışın. Üç, bir Kennedy ile evlenin" demişti.

Kaynak: İHA