Dogünsifed Yönetim Kurulu Toplandı

Doğu Güneydoğu Sanayici ve İşadamları Dernekleri Federasyonu (DOGÜNSİFED) Yönetim Kurulu toplandı.

Her ay farklı bir şehrin ev sahipliğinde gerçekleştirilen Yönetim Kurulu toplantısı bu kez Siirt‘te gerçekleşti. Yönetim Kurulu Başkanı Tarkan Kadooğlu ve 21 üye dernek başkanı, toplantı öncesi Siirt devlet erkanıyla bir araya geldi. Siirt Valisi Musa Çolak, Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak ve Siirt Emniyet Müdürü Recep Güven‘in katıldığı yemekte bölgesel kalkınma ve yatırımlar konuları konuşuldu.

Yönetim Kurulu toplantısının ardından bir açıklama yapan Yönetim Kurulu Başkanı Tarkan Kadooğlu, "Bugün bir seçim süreci içerisindeyiz. Türkiye‘de demokrasisinin geldiği nokta bizce son derece önemlidir. Zira seçim kampanyaları şu ana kadar demokratik ve barışçıl bir şekilde devam ediyor. DOGÜNSİFED olarak bu atmosferin seçim süreci boyunca devam etmesini diliyoruz" dedi.

Seçim sonucunda Türkiye‘nin en önemli gündem maddesi olan sivil anayasa çalışmalarına büyük önem verdiklerini belirten Kadooğlu, "Hem bölgemiz hem de ülkemiz birinci sınıf bir demokrasiyi hak ediyor. Yapılacak olan sivil anayasa hem siyasal hem sosyal hem de iktisadi olarak bizleri çok ileri taşıyacak bir ön adımdır. İş dünyası olarak bizler de bu sürece en başından beri katkı verdik ve vermeye devam edeceğiz" diye konuştu.

Bölgesel kalkınmanın önemine de değinen Kadooğlu, şunları söyledi:

"Doğu ve Güneydoğu bölgelerimiz maalesef ekonomik gelişmişlik sıralamalarında hep en alt sıralarda bulunuyor. İşsizlik ve gelir dağılımındaki adaletsizlik bölgelerimizin aşması gereken en büyük sorunlardır. Bizler; yeni meclisin bölgelerimize sunacağı katkı ve ilginin ülkemiz açısından da bir kazanç olacağını düşünüyoruz. Doğu, ülkenin geri kalanının büyüme hızını azaltan değil tam tersine büyüme hızını arttıran bir katalizör görevi görebilir. Komşu ülkelere sınır olmaları vesilesiyle bu bölgelerimizin

büyümesi, ülkemizin de büyümesi anlamına gelmektedir. Biz bugün bölgemizin önemli bir şehri olan Siirt‘ten sesleniyoruz. Siirt‘e yapılacak her yatırım İstanbul‘a, Diyarbakır‘a, İzmir‘e yapılmış olacaktır. Herkes elini taşın altına koymalı ve geleceğimiz adına güzel şeyler yapma çabası içerisinde olmalıdır."

Kaynak: İHA