Türk Polis Teşkilatı’Nın 166. Kuruluş Yıldönümü

Türk Polis Teşkilatı’nın kuruluşunun 166. yıldönümü etkinlikleri kapsamında Silifke İlçe Emniyet Müdürlüğü personeli tarafından Polis Hatıra Ormanı’na yüzlerce defne fidanı dikildi.

Türk Polis Teşkilatı’Nın 166. Kuruluş Yıldönümü
Silifke Kalesi yakasında bulunan Polis Hatıra Ormanı‘nda düzenlenen törene İlçe Emniyet Müdürü Volkan İmişçi, Orman İşletme Müdürü Mustafa Arslan, emniyet birim amirleri, Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği ekipleri ve polis memurları katıldı.

Emniyet Müdürü İmişçi, Polis Haftası kutlama etkinliklerinin devam ettiğini belirterek, “Bugün burada emniyet mensupları tarafından oluşturulan hatıra ormanına fidan diktik. Emniyet mensupları olarak buradan ayrıldığımızda en azından ‘Silifke’de dikili bir ağacımız var’ diyebileceğiz. Her yıl burada fidan dikimi gerçekleştirilmektedir. İnşallah Silifke‘de bozkır alan kalmayacak ve tamamı yeşillenecektir” diye konuştu. Ağaç dikmenin önemini anlatan ve tüm vatandaşları fidan dikmeye davet eden İmişçi, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Ormanın önemini, ağacın önemini belirtmeye gerek yok. Dünya her geçen gün küresel ısınma tehdidiyle karşı karşıya. Bu tehdide karşı alacağımız önlemlerden birisi de ağacı korumak ve ağaç dikmektir. Ülke ormanlarımız bugün bizlere lazım olduğu kadar, yarın bizden sonraki nesiller için de vazgeçilmezdir. Dikeceğimiz her fidan, hem kendimiz hem de gelecek nesiller için bir umut kaynağı olacaktır.”

Türk Polis Teşkilatı’nın kendisine tanınan yetkiler, hukuk ve insan hakları ölçüsü içerisinde çalışmalarını sürdürdüğünü kaydeden İmişçi, 10 Nisan 1845 tarihinde kurulan teşkilatın, kuruluşundan bugüne kadar, kamu düzeninin ve güvenliğin sağlanması, hak ve özgürlüklerin eşit olarak uygulanması noktasında etkin rol aldığını sözlerine ekledi.

Kaynak: İHA