Kars‘ta 120 Yataklı Kız Kur‘an Kursu‘nun Temeli Atıldı

Kars İl Müftülüğü tarafından Karacaören Köyü yolu üzerinde yaptırılacak olan “Yatılı Kız Kur’an Kursu’nun” temeli atıldı.

Kars İl Müftülüğü tarafından Karacaören Köyü yolu üzerinde yaptırılacak olan “Yatılı Kız Kur’an Kursu’nun” temeli atıldı. Kars İl Müftülüğünün düzenlediği temel atma törenine katılmak üzere şehre gelen Diyanet İşleri Başkanı Prof.Dr. Mehmet Görmez ilk olarak Kars Valiliğini ziyaret etti. Görmez buradan Kars Merkez camine geçerek cemaate vaaz etti, hutbeye okudu ve Cuma namazını kıldırdı. Cemaatin sevgiyle kucakladığı Görmez, temel atma töreninin yapılacağı Karacaören köyüne Kars Valisi Ahmet Kara, İl Müftüsü İlyas Gümüş, Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş ve beraberindeki heyet ile geçti.

Tören alanında İstiklal Marşı ve saygı duruşunun ardından, temel atma töreni öncesi Müezzin Kayyım Bahçeli Ocak Kur’an-ı Kerim tilaveti getirdi. Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez burada yaptığı konuşmada, Kur’an Kursları çok önemli olduğuna değinerek şöyle konuştu; “Kız Kur’an kursları çok önemli. Çünkü burada yetişecekler geleceğin anneleri olacaklar. Onlar güzel nesiller yetiştirecekler, onlar mutlu aileler yetiştirecekler ve geleceğin kuşaklarına da yüce kitabımızı, yüce kitabımızın hakikatini oradaki adaleti, oradaki saygıyı, oradaki sevgiyi öğretecekler bu açıdan çok önemli.” dedi.

Görmez konuşmasını şöyle sürdürdü; “Serhat şehrindeki kardeşlerim; Kur’an kursumuzu en kısa sürede bitirelim. Bu size yetmez, Karsımıza yetmez. Bakın ben size bir rakam vereyim. Trabzon ve ilçelerindeki Kur’an kursu sayıları Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesindeki Kur’an kurslarından fazla. Diyanet İşleri Başkanı olarak ben de mahcubiyet hissediyorum. Ben de üzülüyorum. Şimdi el ele vereceğiz bu merkezleri bütün illerimizde en kısa sürede çoğaltarak sayılarını artırarak hizmete açmayı hedefliyoruz.”

Vali Ahmet Kara ise törende yaptığı konuşmada bu eserlerin nesilden nesile toplum kuşakları arasında bırakılan en güzel miraslar olduğunu şöyle konuştu; "Öyle bir güzel miras ki, şu anda temelini atacağımız tesis bir eğitim yuvası olacaktır. Karslılar eğitim konusunda fevkalade bilinçli son derece duyarlı fevkalade hassas olmalarına rağmen, özellikle dini alanda, özellikle inanç alanında, özellikle ilmihal alanında çocuklarımızın biraz zayıf kaldığı hepinizin malumlarıdır. Burada bu eğitim yuvasında öğrenilenler nesilden nesile aktarılacak. Kız çocuklarımızın burada eğitilecek olması en anlamlı en önemli kısmıdır işin.”

Temel atma töreninin açılış konuşmasını yapan İl Müftüsü İlyas Gümüş ise Diyanet Vakfı işbirliği ile 120 yatak kapasiteli Yatılı Kız Kur’an Kursu inşaatının temelinin atılacağını, Kars‘ta İl Müftülüğüne bağlı 3’ü şehir merkezinde 3’ü de ilçelerde olmak üzere 6 adet gündüzlü kız Kur’an kursu ve bir adette yatılı erkek Kur’an kursu olduğunu belirtti. İl genelinde Kur’an Kursu sayısının 29 olduğunu belirten Gümüş, “Bir ile göre bu rakamlar çok azdır.” dedi.

Program yapılan konuşmaların ardından kız Kur’an kursunun temel atma töreniyle son buldu. Görmez buradan Kars Belediyesine geçerek Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş‘u makamında ziyaret edip, çalışmalara yaptığı desteklerden dolayı teşekkür etti.