Festivalin açılış filmi “Ayrılık”...

Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali perdelerini açıyor. Festivalin açılış filmi “Ayrılık”...

Festivalin açılış filmi “Ayrılık”...
Sinemada kadın emeğinin görünür olmasına katkıda bulunmak ve kadınların bu alandaki üretimlerini desteklemek için çıktığı yolculukta 14. yaşına ulaşan Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali, 5 Mayıs’ta Ankara’da perdelerini açıyor.

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Başbakanlık Tanıtma Fonu’nun katkılarıyla düzenlenen festival, sinemaya kamera arkasında ve önünde değer katmış çok sayıda kadını seyircileri ve takipçileriyle buluşturacak.

ANA TEMA İKTİDAR

Polonya’dan Meksika’ya, Küba’dan Finlandiya’ya, İran’dan Almanya’ya 30 ülkeden, 68 yönetmenin toplam 66 filmini sinemaseverlerle buluşturacak festival, filmleri, söyleşileri, film okuma etkinlikleri ve sergileriyle seyirciyi bir hafta boyunca sinemaya doyuracak.

Bu yıl temasını ‘‘İktidar’’ olarak belirleyen festival, yaşamın her alanında ve her anında var olan iktidar görünümlerini sorgulayacak ve “İktidar ne? İktidar kim?’’ sorularını yöneltecek.

FESTİVAL KAMPÜSTE

14. Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali 5 Mayıs Perşembe akşamı Devlet Tiyatroları Şinasi Sahnesi’nde yapılacak açılış töreniyle başlayacak. Festivalin açılış filmi bu yıl Onur Ödülü alacak olan Derya Alabora’nın başrolleri Sibel Kekilli ve Settar Tanrıöğen’le paylaştığı “Ayrılık” olacak. Festival, bu yıl Kızılırmak Sineması ve Goethe Enstitüsü’nün yanı sıra, Ankara’daki üç büyük üniversitenin ev sahipliğinde yapılıyor.

İlk kez üniversitelere özel kapsamlı programlar hazırlayan Uçan Süpürge, festival filmleriyle birlikte, “İktidar” konulu söyleşi ve yan etkinlikleriyle festivali 100 bin üniversiteliye ulaştırmayı hedefliyor. Ankara, Hacettepe ve Ortadoğu Teknik Üniversitesi ile birlikte hazırlanan “Üniversiteler Özel Programı’’ festival haftası içinde 6 yerleşkede gerçekleşecek. Festivalde kurmaca uzun metraj filmlerin gösterimleri Kızılırmak Sineması’nda yapılacak. Programda yer alan kısa metraj ve belgesel filmler Alman Kültür Merkezi’nde sinemaseverlerle buluşacak. Gösterimlerin ücretsiz yapılacağı Alman Kültür Merkezi, festival söyleşilerine de ev sahipliği yapacak.

BİLETLER GÜNDÜZ 2 TL

Festival biletleri Kızılırmak Sineması’ndaki gişelerden satışa çıkacak. Bilet fiyatları gündüz seanslarında 2 TL olurken, akşam seansları öğrenci 7 TL, öğrenci olmayanlar için 10 TL olarak belirlendi. Ayrıca, her biri ayrı bir filme olmak koşuluyla 3 ve daha fazla sayıda bilet almak isteyen sinemaseverler film başına 5 TL ödeyecek.