Nizipli Öğrencilerden Rekor Denemesi

Gaziantep‘in Nizip ilçesinde, 23 Nisan kutlamaları kapsamında 750 öğrenci aynı anda melodika çalarak Guinness Rekorlar Kitabı‘na girmeye çalıştı.

Nizipli Öğrencilerden Rekor Denemesi
Tüm yurtta büyük bir coşkuyla kutlanan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı‘nda Nizipli çocukların heyecanı daha büyüktü. İlçe stadyumunda yapılan deneme rekorunu, Kaymakam Yaşar Karadeniz, Garnizon Komutan Cem Çerkezoğlu, Belediye Başkanı Hacı Fevzi Akdoğan, daire müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar büyük ilgiyle izledi. Guinness yetkililerinin izlediği rekor denemesinde 750 öğrenciyle melodika çaldıklarını belirten Müzik Öğretmeni Emine İyi, 3 aydır bu gün için hazırlandıklarını

söyledi.

Emine İyi, 750 öğrenciyle birlikte rekor denemesini gerçekleştirdiklerini ifade ederek, "Öncelikle öğrencilerime çok teşekkür ediyorum. 750 öğrenciyle bugün melodika‘da rekor denemesi yaptık. Bu denemeyi geçen yıl da 460 öğrenciyle denemiştik ama geçen yıl ben bunun rekor olduğunu bilmiyordum. Bu sene araştırıp bunun dünyada denenmediğini görünce böyle bir deneme yapmaya karar verdim" dedi.

Rekor denemesini izlyen Guinness yetkililerinin sonucu ilerki günlerde açıklayacakları kaydedildi.

Kaynak: İHA