Koçtaş‘ın Hedefi Yıl Sonunda 1 Milyar Lira Ciroya Ulamak

Koç Holding Gıda ve Perakende Grubu Başkanı Tamer Haşimoğlu, 2011’de yüzde 25 büyüyerek 1 milyar lira ciroya ulaşmak istediklerini söyledi.

Koçtaş‘ın Hedefi Yıl Sonunda 1 Milyar Lira Ciroya Ulamak
Koç Holding Gıda ve Perakende Grubu Başkanı Tamer Haşimoğlu, 2011’de yüzde 25 büyüyerek 1 milyar lira ciroya ulaşmak istediklerini söyledi.

    Haşimoğlu, Adana Optimum Outlet alışveriş merkezinde Koçtaş’ın 31. mağazasının açılışında yaptığı konuşmada, bu yılsonuna kadar 6 mağaza daha açmayı amaçladığını söyledi. 2011 sonunda yatırımlarının toplam tutarının 50 milyon lirayı bulacağını aktaran Haşimoğlu, genel merkez ve mağazalarla birlikte 2 bin 600 kişiye iş imkanı sağladıklarını vurguladı.

    Haşimoğlu, “Anadolu’da hem doğrudan hem de dolaylı istihdam sağlıyoruz. Adana mağazasında 110 kişiye iş imkanı sağladık. Koçtaş bir yandan müşterisine sunduğu ürün ve hizmetlerle onların yaşam kalitelerine pozitif katkıda bulunurken diğer yandan Türkiye’nin en önemli sorunu işsizlikle ilgili çözümün parçası oluyor, kayıtlı ekonominin gelişmeni katkıda bulunuyor. Bundan son derece gururluyuz.” dedi.

YIL SONUNA KADAR 700 KİŞİYİ DAHA ARAMIZA KATACAĞIZ

Yıl sonunu kadar 6 yeni mağaza daha açmayı planladıklarını söyleyen Tamer Haşimoğlu böylece bu yıl içinde toplam 700 kişiyi de Koçtaş ailesine katacaklarını aktardı. Yüzde 25 büyüme hedefi ile Koçtaş’ın bir milyar cirolu bir şirket haline geleceğini vurgulayan Haşimoğlu, “Koçtaş büyürse bulunduğumuz organize perakende sektörünün de büyüyeceğini, bunun da tüketiciye ve tedarikçilerimize fayda olarak döneceğini biliyoruz. Bu nedenle yatırımlarımıza kararlılıkla devam ediyoruz.” diye konuştu.

KOÇTAŞ’IN TOPLAM SATIŞ ALANI 165 BİN METREKAREYİ GEÇTİ

Adana’da hizmete giren ve 110 kişiye iş imkanı sağlayan Koçtaş hakkında da bilgi veren Haşimoğlu, mağazanın 5 bin 500 metre kare alana sahip olduğunu ifade ederek, Adana mağazası ile birlikte Koçtaş’ın toplam satış alanının 165 bin metrekareyi geçtiğini vurguladı. Bu açılışla birlikte mağaza sayılarını 31’e yükselttiklerini dile getiren Haşimoğlu, şöyle konuştu:

    “Adana mağazamızda yapıl malzemelerinden ev dekorasyon ürünlerine, bahçe mobilyalarından aydınlatma ürünlerine, mobilyadan banyo ve mutfak ürünlerine kadar 40 binden fazla ürünü tüketiciyle buluşturuyoruz. Bu mağazamızı açmamızda gelişime ve değişme açık olan Adanalıların evlerini güzelleştirme isteklerinin en önemli referansımız oldu. Adana mağazamızın açılışı bu ürün ve hizmetlerin daha geniş tüketici kitlelerine ulaştırılması daha fazla noktada daha çok tüketici ile buluşma hedefimiz doğrultusunda attığımız çok önemli bir adımdır. Çukurova’nın kalbinde Adana’da bulunmak bizim için önemli bir heyecan olacak.”

    Adana Vali Yardımcısı Fikret Deniz ve Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan da katıldığı açılış sonrası, davetliler mağazayı gezdi.