Ak Parti Antalya Milletvekili Adayları Basına Tanıtıldı

Antalya‘da seçim çalışmalarına devam eden Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, hedeflerinin bugüne kadar getirilen hizmet politikasını bundan sonrada devam ettirmek olduğunu belirterek,"Genel seçimlerde en yüksek oyu alacağız" dedi.

AK Parti Antalya İl Teşkilatı, 24. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri‘nde milletvekili adaylarını Talya Otel‘de gerçekleştirilen toplantıyla basına tanıttı. AK Parti‘nin Antalya birinci sıradan milletvekili adayı Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, bu dönemle birlikte 5. seçim sürecine girdiklerini belirtti. Antalya‘da görev almaktan gururlu olduğunu ifade eden Gönül,"Bu sürece kadar tecrübeli kadrolar, devleti bilen kadrolar, Türkiye‘yi bilen kadrolar, seçmenin halini özümsemiş kadrolarla yola devam

ediyoruz. Dün havaalanından itibaren beni bağrına basan Antalyalılara, partililere gönülden teşekkür ediyorum" dedi.

Yapılan araştımalara göre, seçmenin sandığa giderken 3 etki altında kaldığını ifade eden Gönül, şöyle konuştu: "Bir lider, iki parti, üç milletvekili adayları. Lider konusunda yalnız Türkiye‘de değil bütün dünyada tartışmasız bir önderin, partimizi siyasi başarılara götürdüğü kadar, Türkiye‘yi de başarılara götürdüğü kabul ediliyor. Partimiz ilk girdiği seçimde merkezde yerleşmiş kitle partisi olarak muhafazakar, demokrat bir parti. Adaylarımızında partiyi ve halkımızı en iyi şekilde temsil ettiği

ortada. Antalya‘da araştırmaların ortaya koduğu 3 unsurla seçim mücadelesine girmiş bulunuyoruz. Ben kendimi şanslı hissediyorum. Başbakanımız Türkiye‘nin 100 yıllık hasretlerini 4 başlık altında kamuoyuna açıkladı. Bize hedeflerimizi gösterdi. Bu hedefleri gerçekleştirmek için takım ruhu içinde çalışacağız. Bu Türkiye çapındaki hedefleri, Antalya ölçüsünde de değerlendiriyoruz."

EN YÜKSEK OYU ALACAĞIZ

Türkiye hedefiyle ilgili soruya ise Bakan Gönül, "Hedefimiz bugüne kadar getirdiğimiz hizmet politikasını bundan sonrada devam ettirmektir" dedi.

2023 yılı hedeflerinin tespit edildiğini anlatan Gönül, şunları söyledi: "Daha teferruatını sonra konuşuruz. Oy oranına gelince en yüksek oyu alacağız."

Gönül, "Antalya‘da nasıl bir seçim çalışması izleyeceksiniz?" sorusuna şöyle karşılık verdi: "Hizmet anlayışında sürpriz olmaz. Antalya ölçeğinde ismim ilk defa anıldığı için sürpriz olmuş olabilir. Antalya‘yı 40 yıldır tanıyorum. Milletvekili olarak tanımanın sorumluğu bambaşka. Bildiklerimin yanında bilmediklerimi de öğrenmek istiyorum."

BAŞBAKAN ERDOĞAN‘IN ESPRİSİ FRANSA‘DA TUTTU

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan‘ın, ‘Fransız kalmak‘ ifadesinin Fransa‘da nasıl karşılandığı sorusuna, Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) Başkanı ve Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu,"Başbakanımız Fransa‘daki konuşmasında önemli ifadelere yer verdi. Soru cevap kısmında bazen esprili bazen sitemkar şekilde sorulara göre verilmesi gereken cevapları verdiğini düşünüyorum. ‘ Fransız kalmak ‘ esprisi Türkiye‘de özellikle belli kesim tafından yanlış biliniyor. Strasburg‘ta bu espri tuttu. Neticede

soru cevapta bölümü milletvekili ve konuşmacı arasındadır. Sayın Başbakanımız ve milletvekili arasında inisiyatifi bir diyalog oldu. Bu espri Türkiye‘de kullanılan bir espridir. Ama Strasburg‘ta da tuttu. Bunu başka yerlere çekmenin anlamı yok. Oradaki arkadaşlarımdan önemli iyi tepki aldık. Bunu da vurgulamak istiyorum. Bu durumdan Ermeni ve Rum arkadaşlardan başka rahatsız olan olmadı."

Rum ve Ermeni milletvekillerin soru sormalarına izin verilmediği yönündeki ifadelerin yanlış olduğunu savunan Çavuşoğlu, şunları söyledi: "Rum ve Ermeni arkadaşlarımız halkına ve basınına doğru bilgi vermiyor. O arkadaşlarımızın halkını ve basını kandırmamalarını isterdim. Bunlar benim seçilmemi engellemek isteyen arkadaşlar. Benim orada kimseye baskı yapmam söz konusu değil. Rum ve Ermeni arkadaşlarımız sorularını sordu. Bunlar yanlış ifadeler. Bu tamamen gerçek dışı. Bu

arkadaşlar hem Başbakanımıza hem de Dışişleri Bakanı Ahmet

Davutoğlu‘na birer soru sordu."

ADAYLAR

Konuşmaların ardından İl Başkanı Mustafa Köse, AK Parti Milletvekili adaylarını basına tanıttı.

Birinci sırada Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, ikinci sırada AKPM Başkanı Mevlüt Çavuşoğlu, üçüncü sırada Menderes Türel, yer alıyor.

Diğer adaylar

4- Sadık Badak, 5- Hüseyin Samani, 6- Gökçen Enç, 7- Abdurraahman Arıcı, 8- Veysel Dalmaz, 9- Osman Akman, 10- Abdullah Cengiz, 11- Ahmet Şahin, 12- İbrahim Türkiş, 13- Gülderen Gültekin, 14- Hakkı Beşkazalı.

Bakan Gönül, toplantının ardından Serk ilçesi Gebiz beldesinin Aşşağı Oba köyünde AK Parti İl yönetiminden Atilla Atalay‘ın babası Yaşar Atalay‘ın mevlidine katıldı.

(İA-CE-HO-Y)

Kaynak: İHA