Sorgun‘da "Uranyum Aramaları Yapıldığı" İddiası

Yozgat‘ın Sorgun ilçesine bağlı Mehmetbeyli, Temrezli ve Akkoluk köyünde uranyum madeni arama çalışmaları yapıldığı iddia edildi.

Bir maden ekibin Mehmetbeyli, Temrezli ve Akkoluk köyleri arazilerinde uranyum çalışması gerçekleştirdiklerini söyleyen Mehmetbeyli Köyü Muhtarı Hasbi Murat, "Yaklaşık 30 yıldır köyümüzle birlikte iç içe olan Temrezli ve Akoluk köyü arazilerinde uranyum çalışmaları tüm hızıyla devam etmektedir" dedi.

Uzun zamandır köylerinde uranyum ile çalışmaların yapıldığını öne süren Murat, "Bu çalışmalarda bizlerin mağduriyeti gibi bir durum söz konusu değildir. Uranyum arama-tarama işinde 20 kişilik A. şirketine ait grup çalışmaktadır. 2010 yılında 2.5 ay çalışıldı. Şu anda da 21 adet kuyunun açılacağı söyleniyor. Bu vurulacak kuyular, 3 ay içerisinde bitirilecek. Çalışmalarını gerçekleştirdikleri arazilerde analiz için numuneleri aldıktan sonra aşağıya saldıkları boruların ağızlarını kapakla kapatıyorlar.

Araziye koydukları boru başına 50 TL para ödüyorlar. Mehmetbeyli Köyü‘nde gerçekleştirilen çalışmalara köy halkından hiçbir tepki olmamıştır. Yapılan bu çalışmaların 3 ay içerisinde bitirileceği düşünülüyor" dedi.

Kaynak: İHA