Aldırmaz: Adana Türkiye‘nin Parlayan Yıldızı

Turizm Haftası nedeniyle Yumurtalık’ta yapılacak kutlamalara davet edilen Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, “Karataş, Yumurtalık, Tuzla ve diğer farklı özellikleriyle Adana, Türkiye’nin parlayan yıldızıdır” dedi.

Turizm Haftası nedeniyle Yumurtalık’ta yapılacak kutlamalara davet edilen Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, “Karataş, Yumurtalık, Tuzla ve diğer farklı özellikleriyle Adana, Türkiye’nin parlayan yıldızıdır” dedi.

Yumurtalık Belediye Başkanı Turgut Erişmen, Belediye Başkan Yardımcısı Erol Ertan, Zeytinbeli Belediye Başkanı Seyfettin Yılmaz, Kaldırım Belediye Başkanı Refik Şen, Yumurtalık İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Özkan, Yumurtalık Platformu Başkanı Fatih Beşlioğlu, TEMA Yumurtalık Temsilcisi Halim Öztoprak, Yumurtalık Haber Gazetesi Sahibi Emrah Öztoprak’tan oluşan turizm gönüllüleri Başkan Vekili Zihni Aldırmaz’ı makamında ziyaret etti.

2010 yılında kurulan Yumurtalık Platformu’nun önemli bir sivil toplum kuruluşu olduğunu söyleyen Başkan Fatih Beşlioğlu, “İlçemizin tanıtımı için biraraya geldik. Yumurtalık’ın gelişmesi için tekvücut hareket ediyoruz. Sizin sloganınız olan ‘Ortak Akıl, Ortak Başarı’ teziyle yürüyoruz. Sizleri Turizm Haftası etkinliklerinde aramızda görmek istiyoruz” dedi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Vekili Aldırmaz, Yumurtalık, Karataş ve Tuzla’nın Adana’nın denize açılan penceresi olduğunu söyledi.

Büyükşehir Belediyesi olarak Yumurtalık-Adana arasını 45 km. mesafeye indirecek 30 metrelik yol yaptıklarını hatırlatan Başkan Vekili Aldırmaz, “Tuzla yolunu da yapıyoruz. Yumurtalık bizim önemli bir liman kentimiz. Tarsus’ta yapılacak olan golf turizmi tesislerini bir köprü ile Tuzla’ya bağlayacağız. Bizim hedefimiz Adana’yı nasıl kalkındırmaktır. Adanalı olup da, Yumurtalık’ı görmeyenler çıkabilir. Bu şirin ilçemizin tanıtımı için biz ve valilik olarak işbirliği yapabiliriz. Protokol yaparak tanıtımınıza katkı koyabiliriz. Her türlü etkinliklerinizde yanınızda olmak isteriz” şeklinde konuştu.

Yumurtalık, Anavarza ve Magarsus’un Adana için çok önemli değerler olduğunu vurgulayan Başkan Vekili Aldırmaz, sözlerini şöyle tamamladı: “Kalkınma Ajansı olarak Mersin’le birlikte ‘Bölgesel Master Planı’ yapacağız. Envanter çıkartacağız. Bu hem işsizliğe çare olacak, hem topluma moral verecek. Düşünün; Türkiye’de en çok mevduat bizim bankalarımızda. En çok işsiz de bizde. Nerden? İşverenin morali bozuk. Toplumla işverenin mesafesi açılmış. Bu nedenle sermaye saklanmış. Biz moralimizi düzeltirsek, birlikte hareket edersek, işverenler yatırım yapar. Kimse denize gitmiyor, yaylaya gitmiyor. Şöyle bir silkelenmemiz gerek. Çünkü Adana Türkiye’nin parlayan yıldızı.”