Partisine Sinirlenen Şimşek Toplantıya Katılmadı

Bursa Gazeteciler Cemiyeti (BGC) ile Nilüfer Belediyesi‘nin ortaklaşa düzenlediği ‘Aydınlarla Yüz Yüze‘ söyleşilerinin konuğu olan Berhan Şimşek, toplantıya katılmadı.

Partisine Sinirlenen Şimşek Toplantıya Katılmadı
CHP‘den milletvekili adayı gösterilmediği için tepkisini bazı açıklamalar yaparak dile getiren eski CHP İstanbul İl Başkanı Berhan Şimşek, Bursa‘da yapılan toplantıya katılmadı. Şimşek, Bursa Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nuri Kolaylı‘nın ikna çabalarına rağmen Bursa‘ya gelmedi. Toplantıya CHP‘den Tunceli Milletvekili adayı gösterilen Kamer Genç katıldı. Sözleri ile salondaki davetlileri güldüren Genç, iktidarı eleştirdi. Sık sık hükümet aleyhine konuşan Genç, "Bu seçimlerde Türkiye‘yi yönetecek insanlar

eğer milletini, devletini severse ve onun değerlerine sahip çıkarsa, görevini hak ve hukuk içerisinde yaparsa bizim için kimin iktidara geldiği önemli değil. Bizim için önemli olan, içinde millet ve memleket sahibi olan kişilerin seçilmesi, birbirine güvenen kişilerin iktidara gelmesidir. Güvenli bir iktidar ile biz Türkiye‘yi dünyada lider bir ülke haline getiririz" diye konuştu.

9 yıldır AK Parti‘nin iktidarda olduğunu hatırlatan Genç, yeni anayasa ile birlikte 12 Eylül darbecilerinin yargılanmamasına tepki gösterdi. Darbe zamanında herkesin Kenan Evren‘i alkışladığını ifade eden Genç, "Sıkıntılar geçtikten sonra hayali kahramanlar çok olur. 12 Eylül‘de herkes Evren‘i alkışladı. O zamanlarda Danıştay Başkanı, Yargıtay Başkanı bile darbecilere bir şey söylemedi" dedi.

Kaynak: İHA